27 / 04 / 2024

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankadan yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın açıklamasına da yer verildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından yapılan açıklamada, 50 binin üzerinde can kaybına ve ülke ekonomisinde 100 milyar doların üzerinde zarara sebep olan deprem felaketi için Türkiye Afet Müdahale Çerçevesi hazırlandığı kaydedilerek, QNB Finansbank'a kullandırılmış olan kredinin bu kapsama dahil olduğu bildirildi.

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

Paylaşılan detaylara göre, 110 milyon dolarlık kredi, bölge ekonomisinde yaşanan hasarların kısmen giderilmesi ve afetten etkilenmiş olan illerin  geçim kaynaklarının ve beşeri sermayelerinin korunması için kullanılacak.

Ayrıca aktarılan bilgiye göre, kredi ile işletmelere ve bireylere finansal destek sağlanarak etkilenen illerdeki yerel nüfusun en acil finansman ihtiyaçlarının karşılanması ve borçluların mevcut kredilerini yeniden yapılandırmaları, ayrıca gerektiğinde ek finansman elde etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, felaketin ekonomik etkilerini azaltmak için gelecek 2 sene içinde bölgeye yönelik 1,5 milyar avroluk bir yatırım planını daha önce duyurmuştu.


Geri Dön