27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından Polisevi'nde gerçekleştirilen iftar programında yaptığı konuşmada, ülkemize son 100 sene içerisinde 6 ve üzeri şiddette meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yalnızca ana karada yaşanan deprem sayısının  60'nın üzerinde olduğunu kaydeden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaşanan depremlerde kaybedilen insan sayısının da 130 bin olarak gerçekleştiğini söyledi.

Bakan Özhaseki, söz konusu bu depremlerin ülkeye verdiği zararın ise milyarlarca dolar olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Deprem ülkesiyiz bunu bilelim ve kabul edelim. Şu anda hareketli, kırılmamış nerede, ne zaman, hangi şiddette kırılacağı belli olmayan 500'ün üzerinde fay hattı bulunuyor Türkiye'de. O nedenle her ne yaparsak bu gerçekliği bilerek yapmak zorundayız. İşlerimizi ona göre muntazam yapmak zorundayız.

Konutlarımızı, iş yerlerimizi bahçemize yapacağımız affedersiniz bir köpek kulübesini dahi o şekilde yapmak durumundayız."

Bakan Özhaseki den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

İSTEKLİYİZ HAZIRIZ BEKLİYORUZ


Yaptığı açıklamada deprem riskinin ortadan kaldırılması için birincil önceliklerinin kentsel dönüşüm faaliyetleri olması gerektiğine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu noktada bakanlığın kapılarının tüm belediyelere açık olduğunu belirtti.

Bakan Özhaseki açıklamasında kentsel dönüşüm noktasında bakanlık olarak istekli ve hazır olduklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşümün üç ayağı bulunuyor. Bir tanesi de Bakanlık. Biz istekliyiz, hazırız ve bekliyoruz. Bu konuda yetki almış bir bakan olarak söylüyorum ki A'dan Z'ye kaç tane parti varsa söz, yeter ki kentsel dönüşüm yapın. Kapı sonuna kadar açık. A,B,C,D,E hangi parti olursa olsun." dedi.

Özhaseki açıklamasında "Ne olur değişim, dönüşüm, bir an evvel konutlarımızı depreme dayanıklı duruma getirelim. Elimizdeki tüm imkanları namus sözü sonuna kadar kullanacağız." dedi.

Bakan Özhaseki yaptığı açıklamada belediye başkanlarının kentsel dönüşüme daha fazla ağırlık vermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni altın kararı çıktı! 

ŞOK Market 30 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı! Bu cumartesi ŞOK'ta birçok üründe indirim fırsatı!

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 


Geri Dön