01 / 07 / 2024

Bakan Şimşek: Asgari ücret bu sene reel olarak artmış olacak, rakam düşük değil!

Bakan Şimşek: Asgari ücret bu sene reel olarak artmış olacak, rakam düşük değil!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret ile ilgili konuştu ve Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığına dikkat çekti. İşte Bakan Şimşek'in o açıklaması...



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında ekonomi gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Şimşek, söz konusu açıklamasında kendileri için önemli olanın dengesizliklerin giderilmesi ve bunun da kalıcı hale getirilmesi olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Şimşek, "Vatandaşımız bize inansın. Evet kolay bir süreç değil bu. Türkiye'nin sorunlarına kolaycı çözümler mevcut değil" ifadelerini kullandı. 

Bakan Şimşek: Asgari ücret bu sene reel olarak artmış olacak, rakam düşük değil!

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşların enflasyona ezdirilmediğini ve ezdirilmeyeceğini dile getirdi. Bakan Şimşek, asgari ücret ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

"Asgari ücret AK Parti hükümetlerinde dolar bazında ciddi oranda yükseldi. Haziran 2024 itibarıyla asgari ücret 524 dolar. Bu yıl reel olarak asgari ücret artmış olacak" bilgilerini veren Bakan Şimşek, asgari ücretin yılbaşında yüzde 49 arttığını anımsattı. 

Şimşek, söz konusu açıklamasında "İlk 6 ayda enflasyon yüzde 20'lerde olacak. Sene sonunda enflasyon piyasanın beklediği gibi olsa bile yüzde 42-43'lerde seyredecek. Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde" diye konuştu ve Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığının altını çizdi. 

Bakan Şimşeki, asgari ücreti vergi dışında bıraktıklarını da dile getirdi ve "Bu yıl bunun bütçeye olan maliyeti 670 milyar lira" dedi. 

Bakan Şimşek: Asgari ücret bu sene reel olarak artmış olacak, rakam düşük değil!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu açıklamasında "Enflasyon yavaşlayacak, vatandaşlarımıza reel büyümeden pay vermeyi sürdüreceğiz. Sabırla yola devam edersek bu enflasyonu düşüreceğiz" ifadelerine de yer verdi. 

Ayrıca, Türkiye'nin risk priminin geçtiğimiz sene 700 civarında olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, bu yıl 270 baz puanlara gerilediğini söyledi. 

"Muhalefetin popülist söylemi olabilir ama biz tüm dengeleri değerlendiriyoruz" diyen Şimşek, "Bizim tek bir amacımız var refah artışı ve refah artışının adaletli paylaşımı. Gelecek yıl bütçe açısından daha farklı bir noktada olacağız. Kazanmasına rapmen vergi vermekten imtina eden kesimlerle mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. 

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı, kıdem tazminatı zamları! Şimdi hemen Temmuz maaşlarınıza bakın!

Beşi bir yerde ne kadar? 22 ayar gram altın fiyatı kaç lira? Cumhuriyet altını anlık kaç TL? 1 Temmuz altın fiyatları 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Temmuz zammında hesaplar değişti! 10 bin, 10 bin 500, 11 bin TL maaş alanlar hemen bakın!


 


Geri Dön