08 / 05 / 2024

Bakan Soylu peş peşe açıkladı! Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı! 

Bakan Soylu peş peşe açıkladı! Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fahiş kira bedelleriyle ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu, vatandaşlara durumu CİMER'e şikayet etmesi çağrısı yaptı. Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı!



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklamasında, sık sık gündem olan fahiş ev kiraları ilgili de konuştu. 

Kira ödemeleriyle ilgili sürecin gelecek hafta başlayacağını vurgulayan Bakan Soylu, deprem bölgesinde konteynerde kalan vatandaşların kira ödemelerinden faydalanamayacağına dikkat çekti. 

Soylu, "Ancak diğerleri kira ödemelerinden yararlanacak" açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu peş peşe açıkladı! Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı! 

Şehirlerde büyük yıkım yaşanması sebebiyle, kiralanacak konut bulmakta zorluklar yaşanabildiğine de değinen Süleyman Soylu, açıklamasında "Yine bir meseleyi daha ifade etmem gerekir. Maalesef deprem bölgesinde ve bazı yerlerde hem Maliye Bakanlığımızın hem valiliklerimizin hem de diğer bakanlıklarımızın takibine rağmen üzülerek belirtmek istiyorum ki kira fiyatlarının 2 kat, 3 kat arttığına dair hem tespitlerimiz hem değerlendirmelerimiz hem de vatandaşlarımızın şikayeti, ihbarı var" ifadelerine yer verdi. 

Bu konuda bu şekilde bir değerlendirmenin kendilerini üzdüğüne de değinen Bakan Soylu, devletin yalnızca üzülmekle kalmayacağına, gereğini yerine getirmenin sorumluluk olduğuna vurgu yaptı. 

Bakan Soylu peş peşe açıkladı! Fahiş kira isteyen ev sahipleri yandı! 

Bakan Süleyman Soylu, konu ile ilgili açıklamasında "Bu konuda tespitleri olan vatandaşlarımızın bir CİMER'e, iki 112 Acil Çağrı Merkezine, üç bizatihi karakollarımıza ve kaymakamlarımıza müracaatı bizim takibatımızı başlatacaktır" ifadelerine yer verdi ve bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getirdi. 

Gram altın 200 TL birden yükselecek! Ekonomist Necmettin Batırel resmen açıkladı! Bu haberi okuyan kuyumcuya fırlayacak

Çiftçiler dikkat! Tam bu kadar yem ve mazot gübre desteği hesaplara yattı! Tek tek rakamlar açıklandı! 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri hemen hesabınıza bakın! En az 9.500 TL! Yeni maaş ve ikramiyeler ödeniyor

Migros'ta beyaz peynir 69, piliç baget 68, pastırma 55 TL! Yüzde 36'ya varan dev indirim bugün başladı! 


Geri Dön