02 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere son dakika müjdesi: Vergisiz telefon için yıl sonunu işaret etti!

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere son dakika müjdesi: Vergisiz telefon için yıl sonunu işaret etti!

Üniversite öğrencilerinin heyecanla beklediği vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hakkında Bakan Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Uraloğlu, düzenlemede sona gelindiğini ve kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversiteli gençlere bir kereye mahsus vergisiz bilgisayar ve telefon satışı hakkında açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, düzenlemenin yakın zamanda hayata geçirileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı canlı yayında üniversite öğrencilerinin bir kereye mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hakkında konuştu.

Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler 1 kereye mahsus vergisiz telefon alacak.

Gençlerin merakla beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayar düzenlemesinin yakın zamanda tamamlanacağını anlatan Uraloğlu, sene sonundan önce uygulamanın başlayacağına dikkat çekti.

Çalışmanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü söyleyen Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın da çalışamaya destekte bulunduğunu bildirdi.

Uraloğlu, vergisiz telefon ve bilgisayar satışı hakkında “Zannediyorum ki bugünlerde tamamlanır, yıl sonuna gitmeden kamuoyuna duyurulur ve başlatılır" değerlendirmesi yaptı.

KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK

Bakan Uraloğlu, vergisiz bilgisayar ve telefon düzenlemesi ve 10 GB’lık ücretsiz internet kullanımının da sağlanacağını kampanyanın detaylarını tek tek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kısa zaman sonra açıklayacağını işaret eden Bakan Oraloğlu, 10 GB internet konusunda Yüksek Öğretim Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim ve Ulaştırma Bakanlığı olarak burada hitap edecekleri üniversite öğrencileri kimdir, sayıları ne kadar ve bunların operatörlerden sağlanma konusunda teklifleri aldıkları bilgisini vererek, "Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. O da bu açıklamayı kısa zamanda yapar" dedi.

Söz konusu düzenlemeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğüne dikkat çeken Uraloğlu, "Vergisiz cep telefonu ve bilgisayar konusunda vergisiz düzenlemeyi birinci derecede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yürütüyor" dedi.

Bakanlık olarak onlara altyapı ve kayıt desteği verdiklerine dikkat çeken Uraloğlu, "Onlar da düzenlemenin hangi parasal limitteki cihazları kapsayacağıyla ilgili çalışma yapıyorlar. Zannediyorum ki bugünlerde tamamlanır, sene sonuna gitmeden kamuoyuna duyurulur ve başlatılır" diye kaydetti.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

TOKİ'nin bir yeni projesi için daha yeni tarih belli oldu! 151 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön