06 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir yükselişe gideceklerini duyurdu. Bunun yanı sıra buslara da zam yapacaklarını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde gündeme dair konuştu ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  söz konusu açıklamasına "2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere bütün eğitim öğretim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanarak başladı. 

Pazartesi günü öğrencilerin, öğretmenleri ve okulları ile buluştuğunun altını çizen Erdoğan, "Ülkemizin 81 vilayetinde ilçelerinden köylerine kadar her karışında aşkla çalşan eğitim ordumuzun her bir neferine ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

NTV'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta gerçekleştirdiği açıklamasında öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğinin altını çizdi. 

"Eğitimden teknolojiye, ulaştırmadan savunmaya, demokrasiden hak ve özgürlüklere kadar her alanda çok ciddi hazırlıklar  yaptık. Eğitime daima özel önem ve öncelik verdik" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, derslik sayısının 620 bine, öğretmen sayısının da 1 milyon 200 bine çıktığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETLERİ YÜZDE 25 ARTIYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli öğretmenlere de yönelik müjdeyi de "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidiyoruz" diyerek duyurdu. 

Bu şekilde ücretli öğretmenlerin aylık ücretlerinde 2023'te yüzde 91 oranında artış yaşanacak. 

LİNSANSÜSTÜ BURSLARA DA ZAM MÜJDESİ 

Erdoğan, Milli Eğitim burslusu lisansüstü öğrencilerin burslarını, okudukları ülkenin şartlarına göre değişen oranlarda artırdıklarına dikkat çekerek, "Burslarda döviz bazında ortalama yüzde 26-27 civarında zam yapmış oluyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan müjde: Ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine yüzde 25 zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğrudan istikbalimizi ilgilendiren eğitim konusu, ideolojik kakofoniye mahkum edilmesin" dedi ve eğitim meselesinde, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm paydaşların yapıcı eleştirilerine açık olduklarına, fikri olanın paylaşabileceğine, tenkidi olanın da iletebileceğine vurgu yaptı. 

TOKİ'nin bir yeni projesi için daha yeni tarih belli oldu! 151 konutluk yeni proje geliyor!

Çarşı pazar karıştı: Tarlada 3 lira olan ürün markette 24 lira!

Çiftçilere son dakika şoku! Tarımda sözleşmeli üretim başlıyor: Aman bu detayları gözden kaçırmayın! 


Geri Dön