01 / 05 / 2024

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere müjde: Ücretsiz 10 GB internet uygulamanın başlayacağı tarih netleşti İşte başvuru adımları

Bakan Uraloğlu'ndan gençlere müjde: Ücretsiz 10 GB internet uygulamanın başlayacağı tarih netleşti İşte başvuru adımları

Milyonlarca gencin meraklı bekleyişini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun müjdeli haberi sonlandırdı. Bakan Uraloğlu, ücretsiz 10 GB internet için tarihi açıkladı. İşte 10 GB internete ilişkin tüm merak edilenler...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçimlerden önce üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı yapılacağı müjdesi geldi. Ayrıca Erdoğan her ay 10 GB ücretsiz internetin sağlanacağını da ilan etti.

Söz konusu destek kapsamında, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB internet kotası tanımlanacak. Öğrenciler 10 GB internetin ne zaman kullanılacağını merak ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.

BAKAN URALOĞLU'NDAN 10 GB İNTERNET AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayında gençlere ücretsiz 10 GB internet uygulaması hakkında açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu “Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri talimatlandırdı. Biz bu konu üzerinde 3 aydır çalışıyoruz. 3.6 milyon gencimizi kapsayacak bir proje" olduğunu söyledi.

3 tane operatörümüzden teklifleri aldıklarını söyleyen bakan Uraloğlu, 10 GB interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacaklarına dikkat çekerek, "Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz sağlamış olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK vasıtasıyla biz bunu sağlayacağız" dedi.

10 GB İNTERNET UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

10 gb ücretsiz internet uygulamasının başlayacağı tarihe ilişkin açıklama yapan Uraloğlu, "Bu ay başlarız. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Bizde bu ay içinde başlatmış oluruz. Yerli üretim şartı, sınır fiyat konuldu, onun altında kalan yerli üretim markalarına uygulanacak cep telefonu kampanyası var, o da bu ay hayata geçirilir" diye ifade etti.

10 GB  BEDAVE İNTERNET UYGULAMASI ŞARTLARI NELER?

Üniversiteli gençlere her ay 10 GB ücretsiz internet 12 ay boyunca tanımlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Erdoğan, örgün eğitimdeki üniversiteli gençlere vaadi olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçirdiklerini ilan etti. Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan cep telefonları ve bilgisayarlar için 5 bin 500 TL'ye kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz." dedi.

Erdoğan, "Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" müjdesini verdi.

10 GB ÜCRETSİZ İNTERNET BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yenişafak'ta yer alan detaylara göre, Ücretsiz internetten faydalanmak için, öğrenciler aşağıdaki adımları takip edebilirler:

e-Devlet'e giriş yapın.
"Gençlere 10 GB Ücretsiz İnternet" hizmetini seçin.
T.C. kimlik numarası ve şifrenizi girin.
Öğrenci belgesini yükleyin.
Başvuruyu onaylayın.
Başvuru onaylandıktan sonra, öğrenciler ücretsiz internet kotalarını kullanmaya başlayabilirler.

Buğday fiyatları 3 yılın en düşüğünde! Çiftçiler aman dikkat: Buğday, arpa, mısır fiyatları Ekim'e nasıl başladı?

İşsizlik Sigortası Fonu 153 milyar lirayla rekor büyüklüğe ulaştı!

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!


Geri Dön