28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.



Bakan Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kart Projesi'nde tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma olanağı sunulduğunu ifade etti.

Uygulamanın tüm kentlerde yaygınlaştırılması için çalışmaların devam ettiğine işaret eden Uraloğlu, "Proje çerçevesinde hedefimiz, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinin sunulduğu ulaşım sektöründeki tüm paydaşları kapsayacak bir takas, switch, mahsuplaşma ve operasyon merkezinin kurulması ile beraber Türkiye Kart'ı her alanda uygulamak, Türkiye Kart'ın toplu ulaşım, para transferleri, alışveriş ve pek çok ihtiyaçlarda tek kart olarak kullanılabilmesini sağlamak” dedi.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Uraloğlu, Türkiye Kart'ın pilot uygulamasının Konya'da sona erdiğinin altını çizerek, İstanbul'da yeni havalimanı metro hattı entegrasyonunun da hazır olduğuna vurgu yaptı.

3 İLDE SÖZLEŞME SÜREÇLERİ TAMAMLANDI

Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane belediyeleri ile beraber sözleşme süreçlerinin de sona erdiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında, 2023 sonuna kadar amacımız 6 kentte projeyi hayata geçirmek. TCDD ve TCDD Taşımacılıkça işletilen tüm raylı sistemlerde Türkiye Kart'ın devreye alınmasına ilişkin çatı sözleşme süreçleri de sürüyor. GAZİRAY, BAŞKENTRAY ve İZBAN hatlarında sözleşmenin ardından entegrasyon süreçleri başlatılacak. İlerleyen dönemde diğer belediyeler ve operatörler, sisteme ilave edilerek, projenin yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Türkiye Kart Projesi ulaşım alanına önemli bir dönüşüm getirecek. İnsanlarımız daha kolay, hızlı ve etkili bir biçimde ulaşım ve ödeme işlemlerini yapabilecek."

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

2023 sonunda Rize dahil toplam altı kentte uygulamaya alınacak Türkiye Kart toplu ulaşımın yanında POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları, vergi, otopark ve taksi ödeme işlemleri ile anlaşmalı iş yerlerinde, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanım sağlanabilecek. Bunun yanı sıra, PTT kanalları, bankalar ve devlet kurumları, online kanallar, mobil uygulama ve anlaşmalı iş yerleri vasıtası ile yükleme işlemleri de gerçekleştirebilecek.

Emeklilik sistemi baştan sona değişiyor! Milyonlarca emekliye iki maaş birden! Maaşlarda kesinti olmayacak!

A101’de 6 parça tencere/tava seti 1.299 TL’ye, buharlı kırışık giderici 459 TL’ye, manuel kollu rende 199 TL’ye düştü!

2023 e-Devlet kırtasiye yardım başvurusu! Başvuru ekranı burada! Hemen başvurun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön