27 / 04 / 2024

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri tek tek açıkladı. Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı. Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün okul defteri oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...



Okulların açılması birlikte fiyat değişimlerinde etkisini gösterdi. İTO'ya göre İstanbul'da Eylül ayında defter yüzde 98,94 ile fiyatı en fazla artış ile gösteren ürün oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kamuoyunu bilgilendirmek ve piyasaların şeffaflığını sağlamak amacıyla, geçen Eylül ayında İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte tek tek yayımladı.

242 ÜRÜNDEN 166'SININ FİYATI ARTTI

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde bulunan 242 ürünün 166’sının perakende fiyatı yükselirken, 15 ürünün fiyatı düştü, 61 ürünün fiyatı ise sabit kaldı.

DEFTER FİYATLARI YÜZDE 98,94 YÜKSELDİ

CNNTürk'te yer alan detaylara göre, Eylül ayında kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubunda bulunan defter yüzde 98,94 ile fiyatı en çok artış gösteren ürün olarak kaydedildi.

Fiyatında yükseliş yaşanan diğer ürünlerin bazıları; giyim harcamaları çocuk giyimi alt grubundan yüzde 94,72 ile okul çantası, kültür eğitim ve eğlence harcamalarından yüzde 67,46 ile kurs ve özel ders ücretleri, çocuk giyimi harcamaları alt grubundan yüzde 79,38 ile okul kıyafetleri, diğer harcamalardan yüzde 83,94 ile mahkeme ve avukatlık ücreti, çocuk giyimi harcamaları alt grubundan 55,60 ile eşofman ve yüzde 48,70 ile çocuk ayakkabısı olmuştur.

2023 EYLÜL AYINDA ERİK FİYATI DÜŞTÜ

2023 Eylül ayında gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda bulunan erik fiyatı yüzde -16,46 gerileme göstererek fiyatı en çok düşen ürün oldu.

Fiyatında düşüş izlenen diğer ürünler; gıda harcamaları grubundan yüzde -14,63 ile sivri biber, yüzde -7,08 ile soğan, yüzde -8,36 ile taze fasulye, yüzde -6,98 ile yaş üzüm, ev eşyası harcamaları grubundan yüzde -5,00 ile havlu ve giyim harcamaları kadın giyimi alt grubundan yüzde -4,76 ile elbise olmuştur.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön