28 / 04 / 2024

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Ankara Kızılcahamam Milli Emlak, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülkü satıyor. Peki Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ne kadar? 



Ankara Kızılcahamam Milli Emlak Müdürlüğü tarafından,  Ankara  ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülk satışa sunuldu. 

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan devre mülkler için satış ihslesi açık teklif usulü ile 12 Ekim 2023 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Başkentte KDV den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

2 oda 1 salon olan devre mülklerin büyüklükleri 79 metrekare olarak açıklandı. Devre mülkler için 15 bin lira geçici teminat bedelleri belirlendi. 

Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ise 60 bin lira olarak belirtildi. 

Devre mülkler KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf tutuluyor. 

Başkentte KDV den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

İlan metni:

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞINDAN (MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ)

Satışı Yapılacak Taşınmazlar;

Sıra No

Dosya No

İlçesi  

Mahallesi

Ada

Parsel

Yüzölçümü (m²)

Satışa Konu Yüzölçümü(m²)

Hazine Hissesi (m²)

Taşınmazın Niteliği 

İmar Durumu

Blok No

Bağımsız Bölüm No

Devre Mülk Dönemi

Tahmini Bedeli                                   (TL)

Geçici Teminatı (TL)

İhale Tarihi

İhale Saati

1

06210113949

Kızılcahamam

İsmetpaşa

373

22

66.325,00

79,00

1/24

Devre Mülk

İmarlı

B-11

3

7 Ağustos-21 Ağustos

60.000,00 ₺

15.000,00 ₺

12.10.2023

11:00

2

06210115734

Kızılcahamam

İsmetpaşa

373

22

66.325,00

79,00

1/24

Devre Mülk

İmarlı

B-11

3

24 Temmuz-7 Ağustos

60.000,00 ₺

15.000,00 ₺

12.10.2023

11:30

Yukarıda özellikleri belirtilen Hazineye ait taşınmazlar İlçemiz; İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Kızılcahamam Ada Termal Devremülk Tesislerinde (Eliz Otel) yer alan ve belirtildiği üzere 15’er günden 2 ayrı dönemi kapsayan Devre Mülkler olmakla beraber Damla Konakları B11 Blok 1. Katta 3 Numaralı dairede ve 2+1 şeklinde 79,00 m² ön cephede bulunmaktadır. Söz konusu taşınmazlar karşılarında belirtilen saat ve tarihte Kızılcahamam Milli Emlak Müdürlüğünce kurulacak komisyon huzurunda; 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile ayrı ayrı sırasıyla satış ihalesi yapılacaktır. ADRES: Yenice Mahallesi Ankara Caddesi Hükümet Konağı No:1 Kızılcahamam/ANKARA adresindeki (Kaymakamlık Hizmet Binası Milli Emlak Müdürü odası)
1-İhaleye katılacak isteklilerin ;
a) Geçici Teminat Bedelinin Muhasebe Müdürlüklerine veya Malmüdürlüklerine yatırıldığına dair makbuzun, Teminat Bedelinin Banka aracılığı ile ödenmesi halinde ise Kızılcahamam Malmüdürlüğünden alınacak Muhasebe İşlem Fişinin veya 2886 sayılı Kanunda sayılan geçici teminat kabul edilecek değerlerin, (Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde, Teminat Mektubunun "Geçici, Süresiz, Limit içi" olması ve Teyit yazısı'nın da ibrazı gerekir.)
b) Gerçek kişilerde: Yasal yerleşim yeri (ikametgâh) belgesinin, tebligat için Türkiye'de gösterecekleri adres bilgilerinin ve T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdan fotokopisinin,
c) Tüzel kişilerin;

1- İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesinin,

2- Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte  bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir  noterlikçe tastik edilmiş vekaletnamenin, İhale saatine kadar, ihalenin yapılacağı yer olan Kızılcahamam Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğünce teşekkül edecek  ihale komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir.
2- 4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (K.D.V, Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır.  Satışı yapılan taşınmazlar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisinden muaftır. Ayrıca, İlgili taşınmazlara ait yıllık aidat bedelleri söz konusu satış bedeline dâhil değildir. Buna ilişkin bilgi Kızılcahamam Ada Termal Devremülk Tesisleri yetkili birimlerinden edinilecektir. Satılacak taşınmazların ihale bedeli kanunda belirtilen süreler içinde peşin ve indirimsiz olarak  tahsil edilecektir

3- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından, Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş),10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli peşin olarak tahsil edilecektir.

4-  İhale şartnameleri mesai saatleri içerisinde Kızılcahamam Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak  görülebilir. 

5- Taşınmazlarla ilgili özellik arz eden durumlar, taşınmazın satış şartnamesinde belirtilmiş olup, 2886 sayılı Kanun uyarınca satış şartnamesini imzalayarak ihaleye iştirak eden istekli, ihaleden sonra şartnamedeki hükümleri ve şartnamede belirtilen taşınmazın fiili durumunu gerekçe göstererek ihaleye itiraz edemez,  bu durumlar için Hazineden herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunamaz.
Taşınmazın imar durumu, imarlı alanlar ile ilgili yapılaşma şartları vb. hususlar istekli tarafından ilgili belediyesinden araştırılarak, bu şartların bilindiği kabul edilecek olup taşınmazın imar durumu, yapılaşma şartları vb. hususlara ilişkin Hazineye sorumluluk yüklenemez, bu hususta Hazineden hak ve tazminat talebinde bulunulamaz. 

6- Posta yolu ile verilecek teklifler, ihale saatine kadar İdareye ulaşmalıdır, ihale saatinden sonra gelmesi durumunda dikkate alınmayacaktır.

7- Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Ayrıca ;"Bu ihaleye ilişkin bilgiler https://ankara.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilinir."

(TEL: 0312- 736-14-89)                                      
İLAN OLUNUR

 

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

18 bin TL maaşla güvenlik, büro personeli ve temizlik görevlisi alınacak! Başvurular resmen başladı! 


Geri Dön