28 / 04 / 2024

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

Kripto piyasasının en yüksek işlem hacmine sahip varlığı olan Bitcoin 6 haftanın en yüksek seviyesini görürken, ralliye diğer kripto varlıklar da katıldı. Araştırmaya göre kripto parayı duyanların oranı yüzde 99’a ulaştı.



Ekim ayının başında girişlerin artmasıyla birlikte Bitcoin son altı haftanın en yüksek düzeyine yükseldi. Bitcoin 28 bin doların üzerini test ederken, Ether, Litecoin ve Solana gibi varlıklar da yükseliş trendine katıldı. Yatırımcılar, iflas eden kripto borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'in Salı günü yapılacak olan duruşmasını bekliyor.

Bitcoin Eylül ayında yüzde 4,1 oranında yükselirken geçen çeyrekte yüzde 11 oranında düşüş yaşamıştı. Bitcoin son dört yılın her Ekim ayında ise değer kazanma alışkanlığını sürdürdü.

OrBit Markets'ın kurucu ortağı Caroline Mauron, "Yeni bir muhasebe çeyreğinin başlamasıyla beraber önemli alım akışları yaşanmış gibi görünüyor. Ortaya çıkan hareketler hafta sonu likiditesinin düşük olmasıyla daha da şiddet kazandı" ifadesini kullandı. Rallinin, kripto piyasaları için olumlu bir ay olarak bilinen Ekim ayında da devam etmesinin beklendiği ve Bitcoin için bir sonraki direnç seviyesinin 30 bin dolar olacağı belirtildi.

CoinDesk'in haberine göre, geçen Kasım ayında hacklenen FTX ile bağlantılı bir cüzdan, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez faaliyet gördü ve 4 milyon dolardan fazla Ether taşındı.

Kripto piyasasında canlanma! Bitcoin son 6 ayın zirvesine tırmandı!

KRİPTO PARAYI DUYANLAR YÜZDE 99'A ÇIKTI

Bloomberght.com’daki habere göre kripto para işlem platformu Paribu, FutureBright Group’un desteğiyle yaptığı Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’nın dördüncüsünü kamuoyuyla paylaştı. Araştırmaya göre, bu yıl kripto parayı duyanların oranı yüzde 99 olarak belirlendi. İşlem yapanların oranı da geçen yıla göre iki katına çıkarak yüzde 25,1 oldu.

İşlem yapma oranları artmasına rağmen işlem tercihleri geçtiğimiz senelerle benzer şekilde oldu. İşlem yapanların yüzde 60’ı Bitcoin’i tercih etti. Kripto parayı duyan her 4 kişiden 3’ü, borsanın kısa vadeli alım satım işlemi için kullanıldığını belirtti.

Kripto parayla işlem yapanların yüzde 52’si, bu alandaki araştırmaları için kripto para platformlarını tercih etti. Yakın çevre tavsiyesi ve internet araştırmaları ise, tercih edilen diğer araştırma kaynakları arasında yer aldı. Yerli işlem platformlarını tercih edenlerin oranı yüzde 51’den 64’e yükseldi. Kripto paralar, yüzde 29 ile en çok tercih edilen ikinci yatırım aracı olurken gayrimenkul ise, yüzde 30 ile ilk sırada yer aldı.

Kripto para ile işlem yapanların yüzde 75’ine göre, kripto para güvenilir bir yatırım aracı. Kripto parayla işlem yapanların memnuniyet seviyesi de yükselirken, katılımcıların yüzde 86’sı işlem deneyiminden memnun olduğunu, yüzde 81’i de işlem yapmanın kolay olduğunu belirtti. Kripto parayı duyan kadınların, erkeklere göre işlem yapma ilgisi daha yüksek çıktı.


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön