29 / 04 / 2024

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 



Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa satışa çıkarıldı. 

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde yer alan arsa için satış ihalesi açık teklif usulü ile 14 Aralık 2023 tarihinde saat 14:50'de gerçekleştirilecek. 

Milli Emlak, o ilde KDV den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak tarafından satışa sunulan arsanın büyüklüğü 8 bin 918 metrekare, imar durumu ise ticari alan olarak belirtildi. 

Kırıkkale Delice'deki arsa için 267 bin 600 TL geçici teminat bedeli belirlendi. 

KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan arsanın muhammen bedeli ile 2 milyon 676 bin TL. 

Söz konusu arsa için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanıyor. 2 senede eşit taksitle ödeme seçeneği bulunuyor. 

Milli Emlak, o ilde KDV den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

İlan metni:

KIRIKKALE ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜNDE
(MİLLİ  EMLAK  MÜDÜRLÜĞÜ)

SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR
A.Taşınmaz Noİliİlçesi  Mahalle / KöyAdaParselYüzölçüm
(m²)
Hazine Payı                   (m²)Cinsiİmar DurumuTahmini Satış
Bedeli (TL)
Geçici Teminat
Bedeli (TL)
TarihSaat
1***********KırıkkaleDeliceAktepe Mahallesi38928,918.10TamArsaTicari (Toplu İş Yeri)2,676,000.00267,600.0014.12.202314:50
Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazın, karşısında belirtilen tarih ve saatinde Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. No:39 Valilik Binası A Blok Kat :4 71100 Merkez/KIRIKKALE adresinde bulunan Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Toplantı odasında  oluşturulan Komisyon huzurunda, satış ihalesi 2886 Sayılı Kanunun 45. Maddesi uyarınca açık teklif usulü ile yapılacaktır.
1- İhaleye katılacak isteklilerin ;
a) Geçici Teminat Bedelinin yatırıldığına dair makbuzun (Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri 2886 Sayılı Kanuna göre düzenlenmiş ve İlgili Banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği süresiz teminat mektubu, Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler),
b) Gerçek kişilerin ; Yasal yerleşim yeri belgesini  (İkametgah ilmuhaberi) ile Nüfus kayıt örneği veya arkalı-önlü nüfus cüzdanı fotokopisinin,
c) Tüzel kişilerin; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgenin,
İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekmektedir.
2- 4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan (K.D.V, Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır.  Satışı yapılan taşınmazlar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir. Taşınmazların satış ihale bedeli defaten ödenebileceği gibi talep üzerine, bedelin 1/4 'ü peşin, kalan kısmı kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda eşit taksitlerle ödenmek üzere taksitlendirme yapılabilecektir. Taşınmazların satış ihale bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi indirim uygulanır.
3- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinin 7’nci maddesinin birinci fıkrasına, 09.04.2021 tarihli ve 31449 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği ile eklenen; “Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen faaliyetlere katkı sağlamak” hükmü gereğince, Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller, üzerinden işlem bedeli; 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranında ayrıca döner sermaye ücreti ödenecektir.
4- Taşınmaza ait şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde (Milli  Emlak Müdürlüğü) ücretsiz olarak görülebilir. Adres: (Fabrikalar Mah. Ulubatlı Hasan Cad. No:39 Valilik Binası A Blok Kat : 3  71100     Merkez/KIRIKKALE)
5- Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.
6- Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
BİLGİ İÇİN İLETİŞİM NUMARASI : (0318) 224 25 47 - 48   İLAN OLUNUR

 

TOKİ Denizli Serinhisar teslimleri başladı! Serinhisar  TOKİ  teslim takvimi!

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!


Geri Dön