27 / 04 / 2024

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.



 

Ülkemizin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Muğla’da, eşsiz koyların ve tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasına yönelik uygulamalara karşı hukuki mücadelelerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi, görev süresi içerisinde toplam 189 çevre ve imar davası açtı. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu bölgenin sit dereceleri değiştirilerek imara açılmasına karşı açılan bu davalardan 24 tanesini Muğla Büyükşehir Belediyesi kazandı. Yine verilen detaylara göre hukuki süreçlerin devam ettiği toplam 42 dava da belediye lehine sonuçlandı ve bir üst mahkemede devam ediyor. Gazete Duvar'da yer alan habere göre açılmış olan davalardan 25 tanesi Muğla Büyükşehir aleyhine sonuçlanırken, 78 dava da itirazlarla birlikte devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açıklamada  çevreye saygılı yatırımların dışında, yeşilimize, mavimize zarar verebilecek olan düzenlemelere karşı hukuk mücadelelerine de sonuna kadar devam ettiklerini söyledi. İşte Başkan Osman Gürün'ün konu ile ilgili o açıklamaları...

Muğla da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

'HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR'

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Muğla’nın dünyanın en özel kentlerinden olduğuna dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, verilen hukuk mücadelesiyle ilgili şunları dile getirdi: “Muğla yalnızca nüfusa kayıtlı olanların yaşadığı bir kent değil, her mevsim yerli ve yabancı misafirleri ağırlayan bir kent. Eşsiz güzellikleriyle bir çekim merkezi olan kentimizi korumak, gelecek nesillere yeşili ve mavisiyle miras bırakmak amacıyla çalışıyoruz. Çevremize saygılı yatırımların dışında, yeşilimize, mavimize zarar verebilecek olan düzenlemelere karşı hukuk mücadelemize de sonuna kadar devam ediyoruz. Muğla için açmış olduğumuz davalar, verdiğimiz hukuk mücadelesiyle gelecek nesiller de bu özel şehirde yaşamaktan mutlu olacak ve bu kentin kıymetini bilecek."

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Belediyeden ticaret imarlı 6 arsa!

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!


Geri Dön