28 / 04 / 2024

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.



Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21 mağdur aileye konteyner evler tahsis edildi.

GÖL MAHALLE OLARAK ANILIYORDU!

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde yoğun yağışlardan sonra ara ara su baskınları yaşanan ve halk arasında "Göl Mahalle" olarak bahsedilen alandaki 21 derme çatma evin yıkımı İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapıldı.

Yıkım çalışmaları ve hafriyatlar kaldırıldıktan sonra vatandaşlara geçici olarak konteyner ev verildi.

21 EV SAHİBİ İÇİN KALICI KONUTLAR İNŞA EDİLECEK!

Süreç içinde söz konusu bölgenin zemini yükseltilecek, eksik olan altyapı çalışmaları tamamlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da hak sahiplerine kalıcı konutlar inşa edilecek.

AİLELER KONTEYNER EVLERİ GEZDİ!

Yağmur dolayısı ile evleri yıkılan ailelelere kalıcı konutlar yapılana kadar konteyner evler tahsis edildi. 

Vatandaşlardan Zarif Hasır, gazetecilere yaptığı açıklamada, konteyner evi beğendiğini söyledi.

Mutfak, banyo ve odalarını güzel bulduğunu belirten Hasır, "Yaşantımızdan biraz daha güzel. Bundan sonra kalıcı konutlar yapılacakmış, memnun olduk." dedi.

Binnaz Örs de konteynerleri güzel bulduğunu ifade etti. Mutfak, tuvalet, banyosunun kullanışlı olduğunu anlatan Örs, konteyner evde ayrıca çocuk odasının bulunmasının da iyi olduğunu kaydetti.

EDİRNE'DE KAÇAK YAPILAŞMALAR İÇİN DENETİM BAŞLADI!

Edirne İl Öze İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik  Edirne'de kaçak yapıyı 3 bölgeye ayırdıklarını belirterek ''Kaçak yapıda en çok sıkıntının olduğu bölge  olarak Keşan ve Enez’de sahil kesimidir. Keşan ve Enez bölgelerine ayrı birimler kurduk.

Kaçak yapılaşma ile ilgili olarak sürekli arazide denetimler yapılarak kaçak yapıya izin verilmemeye çalışılıyor. 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildi” dedi.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Keşan'a 1000 yeni konut!

Geri Dön