16 / 05 / 2024

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’de 330 bin Malatya’da da 45 bin 700 hanenin kira yardımlarını bayramdan önce yatırmış olacağız" dedi. İşte detaylar!



TÜRKİYE GENELİNDE 330 BİN KİRA YARDIMINDA BULUNULDU!

45 bin hanenin kira yardımı aldığının altını çizen Bakan Ali Yerlikaya, “Bunların ilk 2 ay kira ödemelerini yaptık. Türkiye’de 330 bin Malatya’da ise 45 bin 700 hanenin kira yardımını bayramdan önce de yatıracağız. Şimdi ise Malatya’da 4 bin hane çadırda kalıyor. 2 ay içerisinde bu çadırda kalan aileleri de konteynerlere yerleştireceğiz. 1500 hane halen şehirdeki tesislerde misafir ediliyor. Bunların da ya konteynere ya da kira yardımı ile başka eve taşınması için çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

TOPLAM 5 MİLYAR 523 MİLYON LİRA ÖDEME YAPILDI!

Yerlikaya, köy evlerinin de hızla tamamlanması adına bunun gerekli olduğunu söyledi. Kent merkezinde yine 3 bin 803 geçici işyerinin planlanmasının de gerçekleştiğini ve bunlardan 3 bin 226’ısının esnafa noterte yapılan çekilişle teslim edildiğini de aktaran Bakan Yerlikaya, esnafa da çağrıda bulunarak geçici işyerlerini alanların bir an önce buralarda faaliyete geçmesini arzuladıklarını dile getirdi. Kent merkezinde kurulan çadırlarda barınma hizmetinin 2 ay içerisinde konteynerlere geçiş ile kaldıracaklarını da belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bugün 132'nci günde AFAD olarak İçişleri Bakanlığı olarak toplam 5 milyar 523 milyon lira ödeme yapıldığını söyleyebiliriz. Sonra da durmayacağız, değerli hemşehrilerimizin Malatyalı kardeşlerimizin bize olan inancı, bizlere yapmış olduğu her hayır duası bizleri her geçen gün daha da motive ediyor. Tüm kurumların şehirde yönetsel bakımdan mükemmel bir uyumu var. Devlet olarak hükümet olarak biz daima böyle bir birlikteliğin yanındayız" ifadelerine yer verdi.


Son depremler! 17 Haziran 2023 deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

16 Haziran 2023 deprem mi oldu? Bugün saat kaçta deprem oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

15 Haziran 2023 deprem listesi! Son dakika deprem mi oldu? Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!


Geri Dön