Kent Haberleri

Bakan Yumaklı açıkladı! 'Yığınlı Tüneli Projesi' en kısa zamanda hayata geçirilecek...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yığınlı Tüneli Projesi'nin hayata geçirilmesi ve söz konusu ıslah ve iyileştirme çalışmaları ile entegre olarak Siirt ve Şırnak illerimizin sınırları içerisindeki köylerimizdeki vatandaşlarımızın seyahat konforu ve güvenliği sağlanacaktır" diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, Ilısu Projesi doğrultusunda,  Yığınlı Tüneli'nin yapımı da dahil, Siirt ve Şırnak illeri sınırları içinde yer alan köyleri bağlayacak yolların ıslahı ve iyileştirilmesi amacı ile hayata geçirilecek proje için gerekli imzaların atıldığını ifade etti.

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Ilısu Projesi nedeni ile su altında kalan bölgelerdeki yolların yeniden yapımı için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Yumaklı, bu doğrultuda, 'Yığınlı Tüneli ve Bağlantı Yolu ile Baraj Kapsamındaki Köy Yollarının İyileştirilmesi Yapım İşi' için ilgili firmayla sözleşme imzalandığını kaydetti.

Bakan Yumaklı, yaklaşık 1 milyar 155 milyon liraya mal olması planlanan projenin 2 senede tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade etti. Bu proje kapsamında, 1122 metre uzunluğunda Yığınlı Tüneli ve 2 bin 202 metre uzunluğunda tünel bağlantı yolu ile Siirt ili sınırlarında bulunan 3 ayrı bölgede DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ıslah ve iyileştirme çalışmaları yapılacağını kaydeden Bakan Yumaklı, "Yığınlı Tüneli Projesi'nin hayata geçirilmesi ve söz konusu ıslah ve iyileştirme çalışmaları ile entegre olarak Siirt ve Şırnak illerimizin sınırları içerisindeki köylerimizdeki vatandaşlarımızın seyahat konforu ve güvenliği sağlanacaktır. Bu bağlamda, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin tarımsal üretim başta olmak üzere kalkınması ve gelişmesine büyük katkı sağlayacağını umduğumuz projenin ülkemize ve bölge halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Tarım Kredi'de süt ürünlerinde indirim fırsatı! İndirimler önümüzdeki hafta cuma günü sona erecek...

Emekliye 9 bin TL kira yardımı müjdesi! Duymayan kalmasın!

Çiftçilere Haziran ayının son müjdesi! Hesaplara 2 milyar 150 milyon lira yatırıldı! Hemen alabilirsiniz! 

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçiye 21 milyar TL destek...