08 / 05 / 2024

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçiye 21 milyar TL destek...

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçiye 21 milyar TL destek...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçiye verilen destekler hakkında açıklama yaptı. Buna göre, mazot ve gübre desteğine dikkat çeken Bakan Yumaklı, desteğin geçtiğimiz sene bir önceki seneye oranla yüzde 31.6 artışla 21.1 milyar TL'ye çıkarıldığını kaydetti.



Çiftçiye mazot ve gübre desteği 21.1 milyar TL'ye kadar çıkarıldığı kaydedildi. Bakan Yumaklı, "Gübre kullanım döneminde çiftçilerimizin girdilerinin bir kısmı bu desteklerle karşılanıyor" diye konuştu.

Gübre kullanımının geçen yıl 2022 yılına göre yüzde 19 artarak 7 milyon ton olduğuna söyleyen Yumaklı, "Bitkisel üretimde birim başına yüzde 30-50 verim ve kalite yükselişi sağlayan gübre için verdiğimiz desteklemeler ve taban rakam, gübre kullanımının da yükselmesinde etkili olmuştur. Buna göre, gübre kullanımı bitkisel üretim alanında verim artışına önemli katkı sağlamaktadır." diye konuştu.

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Bakan Yumaklı, bu üretim sezonundaki en önemli artışın yüzde 67 ile CAN, yüzde 23 ile ÜRE ve yüzde 22 ile DAP gübrelerinin kullanımında gerçekleştiğine işaret ederek, "Mısır, şeker pancarı ve pamuk için kullanılacak taban gübresi sevkiyatı ise yüzde 69 yükselerek 241 bin tona yükseldi" ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçiye 21 milyar TL destek...

DESTEK 21.1 MİLYAR TL'YE KADAR ÇIKARILDI

Buna göre, bitkisel üretimde çiftçilerin girdi maliyetlerine katkı sağlayan mazot ve gübre desteği bütçesinin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 31.6 artışla 21.1 milyar liraya çıkarıldığına dikkati çeken Bakan Yumaklı, "Hububat üreticilerimize 2023 senesinde üretim yılına ait ve 2024 yılında da ödenecek olan 11.2 milyar lira miktarındaki  mazot ve gübre desteği öne çekilerek Ekim 2023 senesinde mazot ve gübre alımında da kullanılmak adına Ziraat Bankası hesaplarına tanımlandığı kaydedildi. Öte yandan gübre kullanım döneminde de  çiftçilerimizin girdilerinin bir kısmı bu desteklerle karşılanıyor" dedi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Çiftçilere 2,5 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi bugün yapılacak...

Çiftçilere son dakika müjdesi: Yaş çay destekleme ödemeleri ne zaman? Şimdi açıklandı!

Çiftçilere son dakika müjdesi geldi! 1,6 milyar TL'lik mazot ve gübre destekleri bugün hesaplara yatırılıyor! 

Çiftçilere büyük müjde! Tam 785 milyon Euro hibe desteği verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön