28 / 04 / 2024

Bakanlar, Varyap Meridian'i ziyaret etti!

Bakanlar, Varyap Meridian'i ziyaret etti!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Varyap Meridian'i ziyaret etti



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak birer gün arayla Türkiye'nin en prestijli gayrimenkul projesi Varyap Meridian'ın şantiyesini ziyaret etti. Varyap tarafından Batı Ataşehir'de inşa edilen proje, bakanlardan tam not aldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, geçtiğimiz hafta sonu Varyap Meridian'in Batı Ataşehir'de bulunan şantiyesini ziyaret ederek, proje hakkında bilgi aldı. Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş tarafından konuk edilen Mustafa Demir, yurtdışında aldığı iki ödülle adından söz ettiren ve Türkiye'nin adını yurtdışında duyuran proje için Varlıbaş'ı tebrik etti.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da hafta başında gerçekleştirdiği ziyarette Varyap Meridian'ın satış ofisi ve örnek daireleri gezerek, inşaatın yapımı için sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kurulan rüzgar türbini ve güneş panelleriyle kendi elektriğini üreten satış ofisinden çok etkilendiği belirten Bakan Özak, projenin gayrimenkul sektörüne yeni bir yaklaşım getireceğini ifade etti. 

Varyap, Batı Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian ile Türkiye'nin ilk ve tek LEED kayıtlı yeşil lüks konut projesini hayata geçiyor. İstanbul'a katma değer sağlayacak ekolojik & yüksek standartlı karma projesi Varyap Meridian,  mimariden peyzaj tasarımına ve altyapı mühendisliğine kadar tüm alanlarda uyguladığı bütünsel sürdürülebilirlik ilkesi ile lüks bir konut projesinin de istenirse ne kadar çevreci olabileceğini gözler önüne seriyor. Daha tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle projede yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufu, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlayacak. Proje ekim ayı içerisinde Londra'da gerçekleştirilen "Gayrimenkul'ün Oscarları" sayılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında En İyi Gayrimenkul Projesi ve En İyi Yüksek Bina kategorilerinde "En İyi Proje" ödülünü aldı. 


Geri Dön