Ekonomi

Bakanlık açıkladı! Cep telefonunda ÖTV kalkıyor mu? Tablet ve telefonlarda ÖTV kalkacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, telefon ve tablette ÖTV kalkacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı telefon ve tabletlere daha rahat ulaşabilmeleri adına ÖTV'nin kaldırılacağı ve indirim geleceği konusundaki iddialar bir süredir gündemdeydi bu konuya bakanlık yanıt verdi.

İşte detaylar…

Bazı haber sitelerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın gençlere dair bir proje içinde olduğu iddiaları yer aldı. Bahsedilen projeler arasında da telefon ve tabletlere daha rahat ulaşabilmeleri konuşulurken bu kapsamda da bazı çalışmalar yapıldığı gündemde yer aldı.

Hatta bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin telefon ve tabletlerinden ÖTV alınmayacağı iddia konusuyken indirim sağlanacağı da belirtildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN ÖTV AÇIKLAMASI!

Gündemde bir defaya mahsus olmak üzere gençlerin aldıkları telefon ve tablet bilgisayarların ÖTV'siz satılmasına yönelik bir düzenleme hazırlığı olduğu iddialarına ise Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yanıt geldi. AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın gündeminde bu yönde yapılan bir çalışma bulunmuyor.

BAKAN NEBATİ MERAK EDİLEN O SORUYU YANITLADI!

Habertürk canlı yayınında merak edilen sorulara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklamaları ile herkesi şaşırttı. Vatandaşlar, ÖTV indirimine dair sorulan sorularının yanıtı ararken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konunun gündemde olmadığını vurguladı.

ÖTV İNDİRİMİ YAPILMAYACAK

NTV canlı yayında konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati otomobil fiyatlarına ÖTV indirimi yapılmayacağını söyledi. Binlerce sürücü üzen haber sonrasında Bakan Nebatinin konuşmaları da oldukça dikkat çekiciydi. Vatandaşlara araç mı alacaksın? sorusunu yönelttiğini de almayacağım yanıtını duyduğunu belirten Nebati, ÖTV indirimini neden sorduklarını merak ettiğini dile getirdi. Otomobil piyasasının canlı olduğunu dile getiren Bakan Nebati, “Otomobil piyasası gayet canlı, onlar arzı artırsınlar, kapıya koysunlar, o zaman görelim." şeklinde konuştu. Bakan Nebati’nin yaptığı açıklamalardan sonra programın sunucusunun şaşkınlığı da yüzünden okundu.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Nebati, “2023 yılında Haziran ayında gerçekleşecek seçimlere karşın Türkiye'nin bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğini ve bütçe açığının milli gelire oranı için hedeflenen yüzde 3,4'ten daha iyi performans ile yılı kapatacaklarını dile getirdi.

Meclisten geçti! Emekliler zam dışında bu ödemeyi de alacak!

Her ay hesabınızda 4 bin 336 TL olacak! Hemen e-devlete koşun!