05 / 05 / 2024

Bakanlık düğmeye bastı! 300 bin TL ceza gelebilir!

Bakanlık düğmeye bastı! 300 bin TL ceza gelebilir!

İnternet sitelerinde satışı yapılan 2. el otomobil ilanlarını takibe alan Ticaret Bakanlığı, devir hilesiyle hazırlanan 50 bin ilan belirledi.



İkinci el otomobilde fahiş fiyatlandırmayı ve haksız kazancı önlemek amacıyla gerçekleştirilen düzenleme 15 Eylül'de yürürlüğe girdi. Yürürlülüğe giren 6 ay veya 6 bin kilometre uygulaması oto galeri ve bayileri kapsıyor. Uygulamadan kişisel araç satışları ise kapsam dışında tutuldu.

Yürürlülüğe giren 6 ay veya 6 bin kilometre uygulamasından etkilenmek istemeyen bazı galericiler ise 'devir' hilesine başvuruyor.

50 BİN İLAN BELİRLENDİ

TRThaber'de yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı, yeni uygulamanın yürürlülüğe girmesinin ardından internet sitelerindeki ilanları tespit ederek takibe aldı. Bakanlık, internet sitelerinde devir hilesiyle hazırlanan 50 bin ilan belirledi.

300 BİN TL CEZA GELEBİLİR

Şu anda Kabahatler Kanunu'na göre 8 bin lira olan cezanın caydırıcı hale gelmesi için çalışma başlatıldı. İkinci elde satış şartlarını hülle yoluyla ihlale 300 bin TL ceza kesilmesi gündemde. Meclis'te AK Parti grup Başkanvekilleri ve bürokratlar çalışmalarını hızlandırdı. Bu önemli düzenlemenin torba kanuna eklenmesi bekleniyor.

Bakanlık düğmeye bastı! 300 bin TL ceza gelebilir!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön