Ekonomi

Bakanlık duyurdu! Elektrik ve doğal gaz faturalarında şok karar!

Elektrik ve doğal gaz ödemelerine dair yeni bir karar alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. İşte detaylar!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik ve doğalgaz fatura ödemelerine dair yeni bir açıklama geldi.

İşte haberin detayları…

Bakan Fatih Dönmez, “Elektrik şebekesi ağır hasarlı…” Teknik ekiplerin deprem bölgesinde yaptıkları tespitler sonucunda elektrik şebekesinde ve altyapıda ciddi hasar meydana geldiğini söyleyerek, “Yaklaşık olarak 3 bin çalışanımız altyapı iyileştirme ve iyileştirme harcamaları yaptı" diye konuştu. Dönmez, doğal gaz ve elektrik faturalarını erteleme kararı aldıklarını belirtti.

BÖLGEDEKİ AKARYAKIT İKMAL SORUNLARI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLDÜ!

Bunlara ek olarak enerji sektöründen ve diğer kaynaklardan ek personel alarak ekibimizi güçlendirdik. Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep Merkez ve ilçelerinde Genel Aydınlatma Santrali Tamir Kabloları sevkiyatı sürmektedir. Kurtarma çalışmaları şuanda da devam ediyor. Hem arama ekiplerinin hem de enkaz altında kalanların can ve mal güvenliği için burada dikkatli olması gerekmektedir. AFAD ekibi ile gruplandık.

İnşaatın tamamlandığı andan itibaren elektrik faturası ömür boyu kabul edilir. Her şeyden önce genel aydınlatmayı, cadde ve sokakların genel aydınlatma tesisatlarını canlandırır. Bu dekorasyonların çoğu genel aydınlatmaya yerleştirilmiştir. "Akaryakıt sorununun giderilmesinin yanı sıra bölgedeki akaryakıt ikmal sorunlarının da büyük ölçüde çözüldüğünü söyleyen Bakan Dönmez, “Akaryakıt artık benzin istasyonlarında da hizmet veriyor. Bu son depremden önce günlük tüketim 6 ile 7 milyon litreydi. Deprem ile beraber alan 20 milyon litreye çıktı. İşin bittiği tarihte elektrik ve su hizmeti bedeli ömür boyu hesaplanmaya devam edecektir. Bilhassa ilk etapta genel aydınlatma sistemini devreye alarak cadde ve sokaklara genel aydınlatma sistemi kurduk.  Büyük ölçüde, bu tasarımlar genel aydınlatma sistemine dahil edilmiştir.

Bunun dışında doğal gaz ödemelerine dair de merak edilen bazı huşular var. İşte onlar;

DOĞALGAZ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Doğal gaz desteği ödeme tarihleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Soğuk geçen kış aylarında ısınmak için doğal gaz kullanan vatandaşlar, ısıl harita baz alınarak yapılan yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağı harıl harıl araştırılmaya başladı. 900 ve 2500 TL arasında yapılan doğal gaz destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte doğal gaz desteğine dair son bilgiler…

Dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca belirlenen hanelere verilen doğal gaz desteği geçtiğimiz yıl son 3 ay ve bu yılın ilk 3 ayını kapsayacak şekilde yapılıyor. Önümüzdeki ödemenin Şubat 2023'te yapılması bekleniyor.

Kredi borç olanlar oh diyecek! Milyonlarca kişinin borcu ertelendi!

Benzine ve motorine indirim geldi mi? İşte 10 Şubat Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!