28 / 04 / 2024

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

Doların önümüzdeki günlerde seyrini değiştirmesi beklenen rakamlardan ilki ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklandı. ABD Merkez Bankası'nın dikkatle takip ettiği verilerin açıklanmasının ardından döviz kurunda yukarı ynlü hareket başladı.



Üç aydır değişim göstermeyen işsizlik oranı, Şubat 2020'den bu yana en düşük seviyede kalmaya devam etti.

Ülkedeki işsiz sayısı, mayısta 9 bin kişi artarak 5 milyon 950 bin kişi oldu. İş gücüne katılım oranı ise bu dönemde 0,1 puan artışla yüzde 62,3'e çıktı.

Haftalık ortalama çalışma saati bu dönemde değişim göstermeyerek 34,6 olurken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç yüzde 0,3 artarak 31,95 dolara çıktı. Ortalama saatlik kazançtaki artış, yüzde 0,4 olan piyasa beklentilerinin biraz altında gerçekleşti.

ABD'de işsizlik oranı Kovid-19 salgınının etkisiyle Nisan 2020'de yüzde 4,4'ten yüzde 14,8'e çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Analistler, sıkı iş gücü piyasasına işaret eden son verilerin, Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yükselttiği bir dönemde ekonominin güçlenmeye devam ettiğini gösterdiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön