04 / 05 / 2024

Bakanlık İzmir’deki 96 arsayı satışa çıkardı! 

Bakanlık İzmir’deki 96 arsayı satışa çıkardı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 62 tanesi Aliağa’da olmak üzere İzmir’de toplamda 96 arsayı satış çıkardı. Söz konusu bu satışlardan 8,8 milyar liralık bir gelir elde edilmesi bekleniyor.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 33 şehirdeki kamuya ait  392 taşınmazı açık artırma usulüyle satışa çıkardı. 

Egenin incisi İzmir’de geçmiş dönemlerde satışa sunulan ve özelleştirilemeyen toplamda 96 arsa da yer aldı. İlanda paylaşılan detaylara göre satışa çıkarılmış olan parsellerin 62 tanesi Aliağa’da, 21 tanesi Karaburun’da, 3'er tanesi Çeşme, Menderes ve Seferihisar’da, 2 tanesi Bayındır’da ve 1’er tanesi Dikili ve Torbalı’da bulunuyor.

Satışa çıkarılmış olan parsellerden 8,8 milyar Türk Lirası bir gelir elde edilmesi bekleniyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen açık artırma, 8 Mayıs 2024 Çarşamba ve 9 Mayıs 2024 Perşembe günleri 10:30 saatlerinde iki ayrı oturum olarak gerçekleştirilecek. Söz konusu bu oturumlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Hizmet Binası ve Holiday Inn Otel ve Konferans Salonu’nda yapılacak.

Bakanlık İzmir’deki 96 arsayı satışa çıkardı! 

Alıcılar, konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı alanları niteliğindeki arsalar için yüzde 25 peşinat ödeyerek 48 ay vade imkanından faydalanabilecek.  Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre söz konusu arsalar KDV’den muaf olarak satılacak.

İZMİR DIŞINDA HANGİ İLLER VAR?  İŞTE O İLLER...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre göre muhammen bedeli 16.466.270.038 Türk Lirası olan yaklaşık olarak 2.252.506 metrekare büyüklüğündeki; İstanbul, Balıkesir, Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Ağrı, İzmir, Aydın, Ankara, Antalya,Şanlıurfa, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Elazığ, Niğde, Hatay, Karabük, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Muğla, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Uşak ve Yalova’da bulunan toplamda 391 arsa, açık artırmayla satılacak.

Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatıyla satışa çıkarılan ayrıca KDV'den de muaf olarak arsalar ile ilgili olarak daha detaylı bilgiye “wwwtokigovtr” ile “wwwemlakmuzayedecomtr” internet adresinden ve 0 212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

 

Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? En yüksek promosyon veren banka açıklandı! İşte banka promosyonları... 

Milli Emlak'tan Nisan 2024 için son dakika fırsatı! 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi satacak!

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!


Geri Dön