28 / 04 / 2024

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesi artırıldı.



Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile ödeme miktarlarında düzenlemeye gidildi.

Buna göre, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel denizyolu ulaşım araçları için aylık 1500 TL olan destek ödemesi miktarı 2 bin 250 TL'ye yükseltildi.  Ankara  ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde ise şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir araç için ödenen aylık 1995 TL'lik destek miktarı 2 bin 992 TL 50 kuruşa çıkarıldı.

Ayrıca, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren araçlar için ödenen aylık 1500 TL'lik destek miktarı 2 bin 250 TL'ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir araç için ödenen aylık 1200 TL'lik destek miktarı 1800 TL'ye yükseltildi.


Geri Dön