02 / 05 / 2024

Bakırköy'de icradan 1 milyon 487 bin TL'ye satılık bina!

Bakırköy'de icradan 1 milyon 487 bin TL'ye satılık bina!

Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli. Güngören ilçesi, Güngören mah. Haznedar Çiftliği mevkiinde bulunan binayı satıyor. Toplam bedeli 1 milyon 487 bin TL olan binanın ihalesi 19 Temmuz 2011 günü  saat 10:00 -10:10 arasında Bakırköy 6. icra Dairesinde



Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü tarafından verilen açık artırma ilanı şöyle;

T.C. BAKIRKÖY 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ' NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
DOSYA NO: 2009/4473 Tal.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, kıymeti, adedi ve evsafı:

TAPU KAYDI: İstanbul İli. Güngören ilçesi, Güngören mah. Haznedar Çiftliği mevkii, 6146 parsel, 265,14 m2 yüzölçümlü, kargir iki ev nitelikli taşınmaz olduğu Güngören Tapu Müdürlüğünün 14.03.2011 tarih, 2874 yevmiye sayılı yazısından anlaşılmıştır. İMAR DURUMU: Güngören Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü' nün 23.12.2009 tarih, 3515-7446 sayılı yazısı ile Güngören. 18 pafta. 6146 parsel sayılı yer 1/1000 ölçekli Güngören Revizyon imar Planında ticaret+hizmet sahasında kalmaktadır. Ön bahçe meşalesi teşekkül istikameti, yan bahçe mesafesi 3 mt, arka bahçe plan notu H: 15.50 mt irtifada ikiz nizam yapılanma şartlarına haciz olduğu bildirilmiştir.

HALİ HAZIR DURUM VE EVSAFI: Satışa konu taşınmaz İstanbul ili. Güngören ilçesi. Haznedar mahallesi, Altıntaş sokak İpek apartman No:11 mevkiinde bodrum kat+zemin kat (dükkanlar)+4 normal kat+teras kattan ibaret 7 katlı bir apartmandır. Apartmanın dış cephesi cam mozaik olup dış kapısı demirdir. Dış merdiven basamakları, giriş sahanlığı, giriş yan duvarları 1.60 mt. Yüksekliğinde, kal sahanlıkları ve merdiven basamakları mermer kaplıdır. Her katta çift daire mevcuttur. Bina yaklaşık olarak 25 yıllıktır. Apartmanın hisseli olması dolayısı ile tüm taşınmazların ayrı ayrı hesap edilmesi gerekmektedir.

Zemin kat: Sol dükkan : Dış camekanı alüminyum olup önü demir kepenklidir. Giriş kapısı da alüminyum olan dükkanın yer döşemesi palediyendir. Alanı 60.00 m2 civarındadır. Dükkanda WC mevcut olup, yer döşemesi karo. seramik, WC duvarları yarıya kadar karo fayans kaplıdır. Kapısı ahşaptır. Dükkanın duvarları plastik boyalıdır. Borçlu bu dükkanın sahibidir. Sadece elektrik ve sıhhi tesisatı mevcuttur. Zemin kat: Sağ dükkan: Dış camekanı alüminyum olup önü demir kepenklidir. Giriş kapısı da alüminyum olan dükkanın yer döşemesi karo seramiktir. Alanı 70.00 m2 civarındadır. Dükkanda WC mevcut olup. yer döşemesi karo seramik, WC duvarları yarıya kadar karo fayans kaplıdır. Kapısı ahşaptır. Dükkanın duvarları plastik boyalıdır. Tavanı spot ışıklandırma ve asma tavandır. Sadece elektrik ve sıhhi tesisatı mevcuttur. Normal kat daireleri (4x2): Dairelerin dış kapıları çelik olup ; 3 yatak odası + salon + mutfak + banyo + WC + giriş holü + 2 adet balkondan ibaret olup, sağ daireler 3 balkonlu olup 100.00 m2 civarında bir alana sahiptir. Sol daireler 2 balkonlu olup alan¬ları 90.00 m2 civarındadır. Dairelerin salon ve yatak odalarının yer döşemeleri klasik . parke, duvarlar plastik boya, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak, banyo. WC gidiş holü ile balkonların yer döşemeleri karo seramik, mutfak, banyo ve WC'nin duvarları tavana kadar karo fayans kaplıdır. Dairelerin iç kapıları ahşap dış pencereler PVC ve ısıcamlıdır. Daireler kombi kaloriferli ve doğalgazlıdır. Dairelerin elektrik, sıhhi, kombili kalorifer ve doğalgaz tesisatları eksiksizdir.

Teras kat daireleri (2 daire): Dairelerin dış kapıları çelik olup: 3 yatak odası + salon + mutfak + banyo + WC + giriş holü + WC önü hol ile terastan ibaret olup (teras hariç) , 85.00 m2 civarında bir alana sahiptirler. Dairelerin salon ve yatak odalarının yer döşemeleri klasik parke, duvarlar plastik boya, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak, banyo. WC giriş holü, orta hol ve terasın yer döşemeleri karo seramik, mutfak, banyo ve VVC'nin duvarları tavana kadar Karo fayans kaplıdır. Dairelerin iç kapıları ahşap dış pencereler PVC ve ısıcamlıdır. Dairelerden biri kombi kaloriferli ve doğalgazlıdır. Dairenin birinde de doğalgaz bağlantısı yoktur. Dairelerin elektrik, sıhhi, kombili kalorifer ve doğalgaz tesisatları eksiksiz olup ayrıca Belediyenin her türlü hizmetlerinden yararlanmaktadır.

KIYMETİ: 1.487.710.00 TL

BORÇLUNUN HİSSESİNE DÜŞEN MİKTAR: 148.771,00 TL. (7/70 hisse)

Satış Şartları

1- Birinci açık arttırma 19.07.2011 günü saat 10:00 -10:10 arasında Bakırköy 6. icra Dairesinde yapılacaktır. Bu arttırmada muhammen kıymetlerinin %60'ını ve rüçhanlı alacaklar toplamını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 29.07.2011 günü saat 10:00-10:10 arasında Bakırköy 6. İcra Dairesinde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilmemişse, ilanda gösterilen sürenin sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedeli malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetlerin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktara kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış bedeli üzerinden yasal oranda KDV, ihale damga resmi ve tellaliye bedelleri ile alıcı tarafından yatırılması gereken tapu harç ve masrafları îte tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Taşınmazın aynından olan birikmiş emlak vergisi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicilinde sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu miktar varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir.

6- Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatlnı kabul etmiş sayılacakları, satış ilanının tebligat yapılamayan ilgililerejazete ile Hanen tebliğ yerine kaim olacağı başkaca bilgi almak isteyenlerin dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

Bakırköy 6. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan 

Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön