31 / 07 / 2024

Bakırköy'de kentsel dönüşüm atağı: Emekliye 18 bin TL, emekli olmayan kiracılara 9 bin TL'ye varan kira yardımı müjdesi!

Bakırköy'de kentsel dönüşüm atağı: Emekliye 18 bin TL, emekli olmayan kiracılara 9 bin TL'ye varan kira yardımı müjdesi!

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, söz konusu açıklamasında SGK ve vergi borçları ile kentsel dönüşüme değindi. 

Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, belediyelerin SGK borçları ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sözleri doğrultusunda, "Bizim de SGK ve vergi borçlarımız bulunuyor. Bir bölümü yapılandırılmış, bir bölümü henüz yapılandırılmamış. Gereken iktidar tarafından borçlarımızın geri kalan kısmının da yapılandırılarak ödemek için fırsat sunulması. Sonuçta her iki taraf da hizmetle yükümlü yerler. Bu nedenle borçlar kısmı tüm borçların yüzde 25’ini dahi kapsamıyor" dedi ve 22 sene sonra bunun şimdi gündeme gelmesine dikkat çekti. 

Bakırköy de kentsel dönüşüm atağı: Emekliye 18 bin TL, emekli olmayan kiracılara 9 bin TL ye varan kira yardımı müjdesi!

Bakırköy Gazetesi'nde yer alan habere göre; depreme yönelik çalışmalarda gelinen aşama ile ilgili de bilgiler veren Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, "Meclis kararıyla afet işleri ve kentsel dönüşüm müdürlüklerini kurduk. 1999 depreminden sonra gelinen noktada, bina stokumuzun yüzde 80'i 2000 senesi öncesine ait. Olası 7,5 büyüklüğündeki bir depremde binalarımızın yüzde 50’sinin hasar göreceği tahmin ediliyor" bilgilerini verdi. 

Geçtiğimiz dönemde İBB Meclisi’nde çoğunluğun CHP’de olmaması sebebiyle geçiremedikleri imar planını bu dönemde kısa sürede geçirdiklerini belirten Ovalıoğlu, "Ağır ekonomik şartlar sebebiyle yapıların yenilenmesi zor. Maliyetleri düşürmek için çalışmalar yaptık ve yedi mahallemizde uygulanabilir olduğu belirlendi. Temmuz'da İBB Meclisinde oybirliğiyle kabul edildi" açıklamasında bulundu. 

Bakırköy de kentsel dönüşüm atağı: Emekliye 18 bin TL, emekli olmayan kiracılara 9 bin TL ye varan kira yardımı müjdesi!

Ayşegül Ovalıoğlu, kentsel dönüşüm müdürlüğü ve danışma ofisleri kurduklarına da dikkat çekti ve tanıtım broşürlerini hazırladıklarını belirtti. 

Ovalıoğlu, "Vatandaşlar, binalarının sağlam olup olmadığını öğrenmek için başvuru yapabiliyorlar. Yüzde 60-65’e ulaşan hibe desteğimiz olacak. Ayrıca kiracıya da 7 bin lira ya da 9 bin lira destek sunulacak. Emekli olması durumunda 18 aya varan kira desteği sağlanacak" ifadelerini kullandı. 

Maliyetleri karşılamak için özel bankalar aracılığıyla faizsiz kredi imkanı da verileceğini aktaran Ovalıoğlu, Bakırköy Miras ve İBB Miras ekipleriyle protokol yaptıklarını da açıkladı. 

Ovalıoğlu, "unus Emre Kültür Merkezi ve İspirtohane’yi, tarihi dokusuna uygun olarak renovasyondan geçirerek kültür ve sanat hizmeti vermesi için hizmete sunacağız. Projelerimizin onay aşamasındayız" şeklinde konuştu. 

BİM'de bu Cuma Fakir dörtlü çeyiz seti 3 bin 990 TL! Çeyiz hazırlayanlar müjde! 2 Ağustos Cuma BİM aktüel ürünler

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan İzmir'deki 'askeri alanlar' için çağrı: Ranta kurban gitmesin! 

Yeni Skoda Kodiaq, lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı! Skoda Kodiaq 2024 fiyat!


Geri Dön