28 / 04 / 2024

Bakırköy'de tapu işlemleri kolaylaştı!

Bakırköy'de tapu işlemleri kolaylaştı!

Mali altyapısını yenileyen ve envanter çıkaran Bakırköy Belediyesi’nde yeni yönetimle birlikte giderlerin 2014’te 268 milyon liradan 238 milyon liraya düşmesi dikkat çekti.



Yerel yönetimlerin bütçelerinde gelir gider dengeleri bir türlü kurulamazken ve giderler her yıl ortalama yüzde 10-15 artarken, Bakırköy Belediyesi 2014’de sağladığı tasarrufla örnek oldu.


2014 yerel seçimlerinde Bakırköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Bülent Kerimoğlu’nun başlattığı çalışma ile 2013 yılında 268 milyon lira olan giderler artmadığı gibi 30 milyon lira da azaldı ve 238 milyon liraya düştü. Borçlulukta birbirleri ile yarışan belediyelere de örnek olan bu çalışmanın detaylarını aktaran Opr. Dr. Bülent Kerimoğlu ilk iş olarak mali envanter çıkardıklarını çıkarılan envanter sonrası fiziki ,beşeri, elektronik altyapı çalışmalarının planlanıp sonuçlandırıldığını bir kısmında da son aşamaya gelindiğini söyledi.


Öncelikle ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı kurulduğunu bu sayede bilgi varlıklarının güvenliği, kontrolünün sağlandığını kaydeden Kerimoğlu Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’na yönelik tüm denetlemelerden geçerek ISO:27001:2013 Sertifikası almaya hak kazanan ilk belediyenin de Bakırköy Belediyesi olduğuna dikkat çekti.


Tapu işi kolaylaştı


Bilgi sistemi ile birlikte coğrafi bilgi sisteminin de yenilendiğini anlatan Kerimoğlu edinilen yazılımlarla Bakırköy’ün 360 derece panoramik fotoğraflarının çekildiğini, imar durumu, tapu gibi işlerin artık çok daha kolay yapılabildiğini söyledi. Kerimoğlu vergi dairesi ile yapılan anlaşmayla mükelleflerin açılış kapanış kaydı gibi bilgileri için yazışmaya gerek kalmadan elektronik ortamda teyit almalarının da mümkün hale getirildiğini vurguladı.


Çöpler dahi kontrol altında


Kerimoğlu kurulan yazılım sistemleri ile yapılabilen ve maddi tasarruf sağlayan bazı işleri şu şekilde özetledi:


- Tabela sayısallaştırmaları ile otomatik olarak tabela resmi,  tabela eni boyu ve alanı ile ilgili bina ve numaratajlar kayda otomatik eklenebiliyor.


- Çöp konteynerleri resimden işaretlendiğinde otomatik olarak sokağı, mahallesi, koordinatı elde edilip, açılan bir pencereden, tipi, boşaltılma periyodu, sorumlu firması vb. girildikten sonra veri tabanına saklanabiliyor.


- Kafe, pastane, fırın, sağlık, eğitim, kamu tesisleri sayısallaştırılarak, öznitelik bilgileri ile birlikte saklanabiliyor.


- İşgaliye alanlarının resim üzerinden sayısallaştırılması, alan bilgileri ve işgal verinin netleştirilmesi yapılabiliyor.


- Harita üzerinden belirlenen adresin emlak vergisi beyan ve ödemeleri izlenebiliyor.


Vatan


Geri Dön