05 / 05 / 2024

Bakiyeli hesap sayısında rekor! 7 milyonu aştı

Bakiyeli hesap sayısında rekor! 7 milyonu aştı

Merkezi Kayıt Kuruluşu’nun (MKK) açıklamış olduğu verilerine göre, kayden saklanan yatırım araçları için toplam olarak bakiyeli hesap sayısı 7 milyonu geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. İşte detaylar…



MKK'nin Veri Analiz Platformu'nda yayımlanan olan verilere göre, dün itibarı ile toplam yatırımcı sayısı 29,2 milyona, toplam hesap sayısı da 56,6 milyona kadar çıktı.

Yatırımcı sayısı geçen senenin sonunda 28,5 milyon, toplam hesap sayısı da 54,4 milyon düzeyinde bulunmaktaydı. Bu da sene başından bu yana yatırımcı sayısında yüzde 2,2'lik, toplam hesap sayısında ise yüzde 4'lük artışa sebep oldu.

Bu zaman diliminde, MKK nezdinde kayden saklanan menkul kıymetlerin piyasa değeri de ayrıca yüzde 66,7 artarak 2,82 trilyon TL’den 4,70 trilyon liraya kadar yükseldi.

Bakiyeli hesap sayısında rekor! 7 milyonu aştı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön