14 / 05 / 2024

Baklavacı Güllüoğlu, Amsterdam'da 4 katlı dükkan açtı!

Baklavacı Güllüoğlu, Amsterdam'da 4 katlı dükkan açtı!

Baklavacı Güllüoğlu Amsterdam’a baklavacı dükkanı açtı. Muntplein’da 4 katlı tarihi bir binayı kiralayıp restore eden Nejat Güllü, “Bu binada daha önce sex shop vardı. Onun tabelasını indirdik, G&u



TÜRKİYE’nin en ünlü baklavacısı Güllüoğlu Amsterdam’a dükkan açtı. Muntplein’da 4 katlı tarihi bir binayı kiralayıp restore eden Nejat Güllü, Erdem Mirza adlı Türk girişimciye bayilik verdi. Nejat Güllü, “Bu binada daha önce sex shop vardı. Binanın durumu da pek iyi değildi. Onun tabelasını indirdik, binayı aslına ve yasalara uygun şekilde güzelleştirdik ve Baklavacı Güllüoğlu açtık. Yaklaşık 700 bin euro’luk bir yatırım oldu” dedi.
Baklavalar TIR’la gelecek
Son 1 yıldır baklavayı şoklanmış şekilde uzun süre mahafaza edebildiklerini söyleyen Nejat Güllü, “Hedeflerimizi bir süre sonra netleştireceğiz. Baklavalar buraya TIR’larla gelecek. Türkiye’den buraya 4-5 günde ulaşıyor. Burada ayrıca bir de pasta imalathanesi kuruldu. Yaş ve kuru pastalar, börekler burada üretilecek. Çikolata, lokum, simit, poğaça çeşitleri de olacak” dedi.
Başkan çok beğendi
Açılışa katılan Amsterdam Belediye Başkanı Ebehard van Der Laan, baklavayı tatmadan yorum yapmayacağını söyledi ve Nejat Güllü’nün elinden ilk baklavayı yedikten sonra şunları söyledi: “Güllüoğlu buraya gelmeden önce ününü duyduk. Dünyanın en iyi baklavası diyorlar. Amsterdam’da çok merkezi bir noktada hem Hollandalıların hem de Türklerin yoğun olduğu bir yerde açıldı. Çok başarılı olacağını düşünüyorum. Bütün Amsterdamlıları bu güzel tatlıyı tatmaya davet ediyorum. Ben tattım ve artık yeni bir arkadaşım var.”
Petrokimyacı, baklavacı oldu
Baklavacı Güllüoğlu’nun Amsterdam dükkanını açan Erdem Mirza da şöyle konutu: “Ben aslında petrokimya ürünleri alanında çalışan bir iş adamıyım. Amsterdam’da şirket kurmak için girişimde bulunmuştum. Dünyayı çok geziyorum ve New York’taki Güllüoğlu’nu görmüştüm. Yerini beğenmedim ve Nejat Bey’e gidip şehirlerin merkezi yerlerinde açması gerektiğini söyledim. O da bana ‘hadi açta görelim’ dedi. Bunun üzerine Amsterdam’da baklavacı dükkanı açmaya karar verdim. Yeri tam istediğimiz gibi oldu. Paris’te Champselysees’de, Londra’da da Oxford’da yer bakıyorum. İstediğim konumlarda bulursam açacağım.”

Nejat Güllü: Memleketimin bürokrasisinin gözünü seveyim

BAKLAVACI Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Amsterdam’daki dükkanı açmak için kiralamadan sonra 10 ay uğraştıklarını söyledi. Nejat Güllü, “Bürokrasiyle adeta boğuştuk. Ülkemdeki bürokrasinin gözünü seveyim. Burada her şey bürokrasi. Tarihi bina diye kabloya kadar takip ediyorlar. Neredeyse her şey yasak” dedi.

Türkiye’de 16 yurtdışında 7 şube oldu

İSTANBUL Kağıthane’deki tesisinde üretim yapan Nejat Güllü, Baklavacı Güllüoğlu olarak Türkiye’de 16 şubeye, dünya genelinde de 7 şubeye ulaştı. 2.5 milyon kilogram üretim kapasitesi olan Baklavacı Güllüoğlu, Amsterdam’la birlikte Libya’da Trablus’ta da bir dükkan açtı. Nejat Güllü şöyle konuştu: “Öncelikli hedefimiz, dünyaya yayılmak, tüm dünyaya baklava yedirmek. Amerika’da New York (Manhattan, Brooklyn), Californiya (Los Angeles) ve Kuzey Irak’ta Erbil ve Hollanda Amsterdam’da şubelerimiz var. Libya Trablusgarp şubemiz deneme çalışmalarına başladı. Ekim başında hizmete açacağız. Kuveyt şubemizin hazırlıkları son aşamasında. Kasım ayında faaliyete geçecek. Bunlar ile birlikte yurt dışı şube sayımız 7’ye ulaşıyor. New York eyaleti Queens Astoria’da Aralık ayında mağaza ve depolama üssümüzün olduğu bir yer daha açıyoruz. Bu merkez ile ABD’de daha fazla noktada olabileceğiz. Bu gelişme ile Florida’da (Miami) bir mağaza açmak için çalışmalara başladık. 2008 yılı ihracatımız 2 milyon 245 bin TL, 2009 ise 2 milyon 450 TL’ye yakın. 2010 yılı ihracat hedefimiz 3 milyon TL’dir.”
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Güllüoğlu Hollanda’ya şube açtı

Güllüoğlu, Hollanda’daki ilk şubesini başkent Amsterdam’da açtı.

Güllüoğlu, Hollanda’daki ilk şubesini başkent Amsterdam’da açtı. Reguliersbreestraat’ta hizmete giren şubenin açılışında, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Amsterdam Belediye Başkanı’na kendi elleriyle baklava yedirdi.
Türkiye


Geri Dön