03 / 05 / 2024

Bakü Olimpiyat Stadı'na Tek­fen İn­şa­at imzası!

Bakü Olimpiyat Stadı'na Tek­fen İn­şa­at imzası!

2020 yı­lın­da Av­ru­pa Fut­bol Şam­pi­yo­na­sı­’nın 4 önem­li ma­çı­na ev sa­hip­li­ği ya­pa­cak Azer­bay­ca­n’­ı ta­ri­hi­nin en önem­li or­ga­ni­zas­yon­la­rı­na Türk şir­ket­ler ha­zır­lı­yor.



2015’te Av­ru­pa Oyun­la­rı, 2017’de İs­lam Da­ya­nış­ma Oyun­la­rı, 2020 yı­lın­da ise Av­ru­pa Fut­bol Şam­pi­yo­na­sı­’nın 4 önem­li ma­çı­na ev sa­hip­li­ği ya­pa­cak Azer­bay­ca­n’­ı ta­ri­hi­nin en önem­li or­ga­ni­zas­yon­la­rı­na Türk şir­ket­ler ha­zır­lı­yor.


KEŞKE GUINNESS'E BAŞVURSAYDINIZ


Ül­ke­nin en önem­li spor komp­lek­si olan 68 bin ki­şi ka­pa­si­te­li Ba­kü Olim­pi­yat Stad­yu­mu­’nu üst­le­nen Tek­fen İn­şa­at, ay­nı za­man­da da Azer­bay­ca­n’­ın en yük­sek bi­na­sı­nı üst­len­di. İki pro­je­yi de ay­nı an­da sür­dü­ren Tek­fen İn­şa­at, iki fark­lı dev ya­pı­yı şu­bat ayı­nın ilk gü­nü tes­lim ede­cek.


RUSYA'YA DA TALİBİZ


640 mil­yon do­la­ra mal olan pro­je 24 ay ola­rak plan­la­nan sü­re­nin al­tın­da ta­mam­lan­dı. 20 aya in­di­ri­len pro­je, UE­FA Baş­ka­nı Mic­hel Pla­ti­ni­’nin de­yi­miy­le “Gu­in­nes­s’­e baş­vur­say­dı­nız re­kor kı­rar­dı­nı­z” sö­züy­le çok kı­sa bir za­man di­li­min­de ta­mam­lan­dı. Tek­fen İn­şa­at Ge­nel Mü­dü­rü Levent Kaf­kas­lı, BTC Ham Pet­rol Bo­ru Hat­tı­’nın çı­kış nok­ta­sı olan San­ga­çal Ter­mi­na­li, Şah De­niz Do­ğal Gaz Ter­mi­na­li ve De­niz

Plat­form­la­rı baş­ta ol­mak üze­re bir­çok önem­li pro­je­ye im­za at­tık­la­rı­nı be­lirt­ti.


VİTRİN PROJEMİZ


Kaf­kas­lı, “A­zer­bay­ca­n’­da ha­len ya­pı­mı­na de­vam et­ti­ği­miz pro­je­le­rin top­lam de­ğe­ri de 2 mil­yar do­la­ra ulaş­tı. Ba­kü Olim­pi­yat Stad­yu­mu, bi­zim için vit­rin pro­je­si. 2018 yı­lın­da Rus­ya­’da, 2022 yı­lın­da ise Ka­ta­r’­da dü­zen­le­ne­cek olan FI­FA Dün­ya Ku­pa­sı­’nın stat in­şa­at­la­rı­na da ta­lip

ola­ca­ğı­z” de­di.



Emine Açar-Bugün


Geri Dön