27 / 04 / 2024

Balçova Termal Tesisleri, krize meydan okuyor

Balçova Termal Tesisleri, krize meydan okuyor

Bir çok ülkeden turistin ilgi gösterdiği Balçova Termal Tesisleri'nin 2009 yılındaki tüm rezervasyonlarının dolduğu bildirildi



Balçova Termal Tesisleri Müdürü Turabi Çelebi, Türkiye'nin en önemli kaplıca ve kür merkezlerinden biri olan Balçova Termal Tesisleri'nin 1982 yılından bu yana hem yurt içine hem de yurt dışına hizmet ettiğini belirtti. Tesislerde 77 kişilik sağlık ekibinin bulunduğunu ve burada ağırlıklı olarak romatik hastalıklar, eklem rahatsızlıkları ve kireçlenmelerin tedavi edildiğini belirten Çelebi, yurt dışından ciddi talep gördüklerini ifade etti.

Tesislerde konaklayanların yüzde 85'inin Norveç, İsveç ve Almanya'dan gelen turistlerden oluştuğunu, Norveç Sağlık Bakanlığı'yla ortaklaşa çalıştıklarını dile getiren Çelebi, oteldeki 170 odayı bu ülkeye ayırdıklarını söyledi.

"Yılda 90 bin geceleme yapılıyor"

Yılda 4 bin yabancı turisti ağırladıklarını, her turistin 4 haftalık tam termal kürden faydalandığını belirten Çelebi, şöyle konuştu:"O nedenle bir yabancıyı 4 müşteri olarak düşünmek lazım. 4 haftalık tam kür alıyorlar. Yılda 4 bin yabancı ağırlıyoruz. Yıl boyunca 90 bin geceleme yapıyoruz. Bu 2008'in toplam rakamıdır. Toplu yemekler ve düğünlerde yılda 215 bin kişiyi ağırlıyoruz. Su parkımıza yılda 150 bin kişi geliyor."

"2009 iyi geçecek"

Küresel mali krizin etkili olduğu bu yıla çok iyi başladıklarını ve gayet iyi bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2009, krizden etkilenmediğimiz, eski yıllardaki doluluk oranlarını
aşacağımız bir yıl. Çok pozitif bir yıl oldu bizim için. Yıla iyi başladık iyi devam edecek gibi görünüyor. Türkiye'nin sağlık turizmine önem vermesi gerekiyor. Sağlık turizmi diğer turizm çeşitlerine göre krizlerden daha az etkileniyor. Yıl boyunca bütün rezervasyonlarımız doldu."


Geri Dön