29 / 04 / 2024

Balıkesir akıllı kent oluyor!

Balıkesir akıllı kent oluyor!

İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Akıllı Kent Balıkesir Projesi hakkında açıklamalar yaptı. 



Turkuvaz Medya Grubu tarafından organize edilen, "Dijital Şehircilikte Başarı ve Yaşam Hikayeleri" başlıklı panele, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca konuşmacı olarak katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da Balıkesir’in, tarım, hayvancılık, turizm ve sanayisiyle ön plana çıkan, her geçen gün büyüyen ve son iki yıldır gayrimenkul fiyatları hızla artan bir il olduğunu söyledi. Balıkesir OSB’nin dolmaya başladığını, tarım ve hayvancılığa zarar vermemek adına sanayileşme lokasyonlarını doğru belirlemeye gayret gösterdiklerini anlatan Kafaoğlu, "Şehri daha sonradan akıllandırmamaya çalışmamız lazım. Dijital verileri kullanarak insanları mutlu ve huzurlu etmemiz lazım." dedi.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre akıllı şehirlerin insanların hayatını kolaylaştırdığını, imkanları ve zamanı tasarruflu hale getirdiğini de sözlerine ekleyen Kafaoğlu, ama akıllı şehirler oluşturulurken tarihin ve medeniyetin asla yok edilmemesi gerektiğini söyledi. 

Her şey akıllı kent Balıkesir için
Balıkesir’i gelişen teknolojiyi entegre bir şekilde dizayn etmeye çalıştıklarını dile getirerek sunumda yapığı konuşmayı şu sözlerle noktaladı: "Hayata geçirdiğimiz ve geçirmeyi planladığımız proje ve uygulamaları sizlerle paylaştım. Bunları çoğaltmak mümkün. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi henüz yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesidir. Halkın öncelikli ihtiyaçlarını ve taleplerini baz alarak yolumuza devam etmekteyiz. Bu kapsamda ‘AKILLI KENT BALIKESİR’ başlığı altında topladığımız projeleri de gelişen teknolojiyle birlikte sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyecilik konusunda ustamız olarak gördüğümüz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı icraatlar ile bizlere ışık tutan ve halkımıza umut olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda Balıkesirlilere hizmet etmekten dolayı duyduğum gururu sizlerle paylaşmak istiyorum."şeklinde sözlerini tamamladı.

 


Geri Dön