03 / 05 / 2024

Balıkesir Ayvalık'ta icradan 900 bin TL'ye satılık ev!

Balıkesir Ayvalık'ta icradan 900 bin TL'ye satılık ev!

Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğü Balıkesir Namık Kemal Mahallesi'nde 2 katlı kargir evin yarı hissesini icradan satışa çıkardı. Tahmini bedeli için 900 bin TL istenen evin ilk satışı 26 Ağustos 2011 tarihinde yapılacak



 Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğü Balıkesir Namık Kemal Mahallesi'nde 2 katlı kargir evin yarı hissesini icradan satışa çıkardı. Tahmini bedeli için 900 bin TL istenen evin ilk satışı 26 Ağustos 2011 tarihinde Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğünde yapılacak. Satış gerçekleşmediği takdirde ikinci satış 5 Eylül 2011 tarihinde tekrarlanacak.

Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğü'nden verilen ilan şöyle:

AYVALIK İCRA VE İFLAS MÜDÜRLÜĞÜNDEN Dosya No; 2010-1073 Ta.
Bir borcun dolayı ipotekli bulunan:
Tapu Kaydı: Balıkesir ili Ayvalık ilçesi Namık Kemal Mah. Namık Kemal Caddesi mevkii tapunun 162 pafta, 967 ada, 10 numaralı parselde 1348 metrekare büyüklüğünde 2 katlı bahçeli kargir ev vasfı ile kayıtlı 2/4 hisseli taşınmaz

Özelliği: Taşınmaz. Balıkesir ili, Ayvalık ilçesi, Namık Kemal Mahallesi. Namık Kemal Caddesi Hayat Bahçesi karşısı No: 13 adresinde bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde hali hazırda 2 katlı tarihÜ® eser bir yapı ile ona bitişik tek katlı bitişik bir bina bulunmaktadır. Mesken olarak kullanılan 2 katlı yapı yaklaşık 88.00 m2 kapalı alana haizdir. meskenin alt bölümünde I mutfak. 1 banyo wc, l sofa, üst katında 2 oda bulunmaktadır. çatı arası yıkıktır. Bu meskene bitişik olarak yaklaşık 33.00 m2 kapalı alana haiz tek katlı bina içerisinde 1 wc bulunan kapalı depo alanı bulunmaktadır. Bu yapıların haricinde meskenin bahçe olarak görünen bölümü imar uygulaması geçirerek yola ve yeşil alana terk edilmesi gerekli alan olarak yaklaşık 0,40 'ını kaybetmektedir. Bu terkliğin sonucunda 2 adet yola cepheli taban alanı 75 'er m2 ile 2 katlı yapı yapımına müsaade edilebileceği imar durumundan anlaşılmaktadır.

İmar Durumu: 1/500 ölçekli koruma amaçlı imar planına göre h:6,500 m 1 adet mevcut bina. 2 adet 75.00m2 tabanlı öneri bina ve bahçeleri bulunmakta olup yola terki mevcuttur.

Değeri: 900.000.00 TL

Satış Saati: 10.00-10.10

İpotekten art olarak satılarak paraya çevrilecektir.
 
Satış şartları:
1- Satış 26.08.2011 gönü yukarıda yazılı saatler arasında Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60 'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarım geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 05.09.2011 günü yukarıda yazılı saatler arasında Ayvalık İcra ve İflas Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü' saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 207si nispetinde pey akçesi (T.Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecek) veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 gönü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve feslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir.   Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer iplerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif   ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farkları ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
 5- şžartname, ilan tarihinden itibaren, herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.
{*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Basın No: 46342
www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön