27 / 04 / 2024

Balıkesir Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı!

Balıkesir Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çay Deresi Projesi içinde yer alan 11 bin 500 metrekare alana kurulacak Fuar ve Kongre Merkezi’nin temelini attı. Uğur, tesisin 2016’nın Temmuz ayında tamamlanacağını açıkladı




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, kenti ortadan ikiye bölen "Çay Deresi Projesi" içerisindeki 5 bin 880 metrekare alan üzerine kurulu Çocuk Köyü'nde düzenlediği toplantıda, 18 aylık çalışmalarını anlattı, Fuar ve Kongre Merkezi'nin temelini atı. 30.7 milyon liraya ilk etabı ihale edilen ve 2016 yılının Haziran ayında ilk bölümü tamamlanacak olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda devam eden çalışmaları inceleyen Uğur, muhtarlar ve belediye başkanlarına da bilgi verdi. Uğur, 240 bin metrekarelik alanda vatandaşların rahat bir nefes alması ve huzurlu zaman geçirmesi için çalışmalarına başladıkları Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nda iki seyir havuzu, gölet, koşu parkuru, 517 araçlık otopark, showroom ve idari bina, fitness alanı, havuz sahnesi ve çim amfisi, teleferik istasyonu, kaykay parkı, yeşil alan, 2 bin 475 ağaç, mini golf alanı ve 29 ticari binanın yer alacağını söyledi. Bölgenin Balıkesir için yeni bir prestij alanı olacağını kaydeden Başkan Uğur, "Çay Deresi Rekreasyon Alanı 1. etap yapım işi devam ediyor. 30 milyon 798 bin liraya ihale edildi ve 2016 Haziran'da faaliyete geçmiş olacak. Biz projelerimizi açıkladığımızda seçim yatırımı diyorlardı. Hayaldi gerçek oluyor. Biz yaparız onlar konuşur" dedi. 



Cazibe merkezi olacak 


11 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulacak Kongre ve Fuar Merkezi'nin 22 milyon liraya yapılacağını ve Temmuz 2016'da tamamlanacağını söyleyen Uğur, merkezin temelini de ilçe belediye başkanları, AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı ve muhtarlarla birlikte attı. Merkezde konferans, resital, tiyatro oynanabilecek bir adet 800 kişilik, 1 adet bin kişilik uluslararası standartlarda tesisler yer alacağını söyleyen Uğur, "Amacımız Balıkesir'i cazibe merkezi yapmak. Proje tamamlandığında Bursa'dan, Manisa'dan, Çanakkale'den insanlar buraya gelecek" dedi. Balıkesir'in 20 ilçesini kendi has özellikleriyle marka yapacaklarını kaydeden Uğur, muhtarlara yapımı devam eden Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nı gezdirdi, başkanlığını yaptığı ve ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtan Müspet Manevi İlimler Vakfı'nın belediye tarafından yaptırılan Aşevi'nin yeni binasının açılışını yaptı. 



'Türkiye'nin önünü kesmek istiyorlar' 


Burhaniye Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine de katılan Başkan Uğur, Burhaniye Belediyesi'nin 961 bin lira yatırım bedeliyle yapımını tamamladığı Karınca Deresi Köprüsü'nü hizmete açtı. Törende yedi projenin daha açılışını yapan Uğur, "Onlar konuşur, biz yaparız" dedi. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyada önemli bir aktör olarak öne çıktığını belirten Uğur, bu durum nedeniyle Türkiye'nin önünü kesmek için mücadele ettiklerini söyledi. Uğur, "2016'nın Temmuz ayı itibariyle Türkiye vatandaşları vize almadan AB ülkelerine gidebilecek. Siz İstanbul'a üçüncü havaalanı yaptığınızda Frankfurt Havaalanı devreden çıkıyor. Üçüncü köprüyü yapıyorsun. Kocaeli Köprüsü'nü yapıyorsun. Hızlı tren yapıyorsun. IMF'ye karşı borçlarını ödüyorsun. Bu da birilerini rahatsız ediyor. Ama nafile. İstikrar için 1 Kasım'da sandık başına gideceğiz" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön