29 / 06 / 2024

Balıkesir Gökköy Lojistik Köy çalışmaları devam ediyor!

Balıkesir Gökköy Lojistik Köy çalışmaları devam ediyor!

BALIKESİR BELEDİYESİ Bandırma'da bulunan Çelebi Limanı konumu itibariyle ülkenin en önemli limanlarından bir olmanın yanında, tüm ülkeye uzanan demiryolu bağlantısı ile kombine taşımacılıkla her türlü yükün kaldırabilecek bir liman.



Bölgede ticaretin önemli bir kısmı deniz yolu ile gerçekleşiyor. Liman, İstanbul'dan soma Marmara Denizi'ndeki en büyük ikinci, Türkiye'nin ise en büyük beşinci limanı. İlçenin lojistik üs haline gelmesi planlanmış. Planda önerilen organize sanayi bölgesini teğet geçen demiryolu ile karayolu üzerinde ve OSB içerisinde lojistik park; deniz kıyısında ise 1500 metre uzunluğunda liman inşa edilmesi planlanıyor. 9 milyor dolarlık yatırım bütçesi olan bu proje ile 300 bin kişinin istihdam edeceği öngörülüyor. 



GÖKKÖY ÜS OLACAK 

Lojistik projelerinin bir tek Bandırma Bölgesi ile sınırlı kalmadığı dikkat çekiyor. Tüm bu gelişmeler ile lojistik sektörünün, uzun vadeli planlarda, Balıkesir'in, temel ekonomik faaliyetlerinden biri haline gelecek gibi gözüküyor. Bu amaçla Balıkesir Merkez İlçesi'nde planlanan Gökköy Lojistik Köyü de merkezdeki sanayi bölgeleri ve tren yolu hattına entegre konumu ile önemli bir yere sahip. Devlet Demir Yolları tarafından projelendirilen Balıkesir Gökköy Lojistik Köy çalışmaları devam etmekte. 23.000.000 liraya mal olacak lojistik köyün, Ege ve Marmara Bölgesi nin önemli taşıma üslerinden biri haline geleceği öngörülüyor. 



Sabah Egeli


Geri Dön