18 / 05 / 2024

Balıkesir Kocaavşar mesire alanı olacak mı?

Balıkesir Kocaavşar mesire alanı olacak mı?

Karasi Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin takip ettiği toplantıda 24 gündem maddesi görüşüldü.



Şubat ayı meclis toplantısı Karesi AVM'de Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin içinde Ocak ayı meclis toplantısında Kocaavşar'da mesire alanının oluşturulması ile ilgili CHP'li meclis üyelerinin verdiği komisyon raporu da vardı. 


Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Kırsal Alan, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, konunun 2015-2019 stratejik planda yer aldığı ifade edilerek, stratejik planda bölgenin turizm ve mesire alanı olarak planlamasının mevcut olduğu belirtildi. 

Aynı zamanda raporda piknik alanında yapılacak olan düzenlemelerle bu alanın çok daha fazla kişi tarafından kullanılması sağlanarak, mahalle halkının da ekonomisine katkı sağlayacağı Karesi belirtilerek, "Belediyemiz bütçesinde bu gibi çalışmalar için ödenek mevcut olup, bütçesel açıdan herhangi bir engel bulunmamaktadır" denildi.


Karesi Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısının gündeminde Sosyal Hizmetler, Engelliler ve Halkla İlişkiler Komisyonu'nun Karesi Kart, İmar Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun İlçe Ormanı Yapılması, AB ve Dış İlişkiler Komisyonu'nun Kardeş Şehir Çalışmaları konulu raporları ile müdürlükten gelen evraklar da vardı.


Balıkesir Büyükşehir Merhaba


Geri Dön