03 / 05 / 2024

Balıkesir Sakarya İlkokulu yıkıldı!

Balıkesir Sakarya İlkokulu yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Sakarya İlkokulu’nun depreme karşı yenilenmesi amacıyla yıkımı yapıldı.



Geçtiğimiz mayıs ayı içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile 24 derslikli şeklinde planlanan okul, depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 24 derslikli ve 4 kat olarak planlanan okul, 4 bin 26 metrekare alan üzerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Her detayının yeni eğitim yaklaşımlarına uygun şekilde planlandığı okulun bahçesi, çocukların spor yapıp keyifli vakit geçirebilecekleri biçimde inşa edilecek.

Okul alanının sadece yüzde 20'lik kısmında yapılaşma, kalan yüzde 80'lik kısmı açık alan şeklinde planlandı. Yeni projede okul sadece depreme dayanaklı duruma gelmeyecek aynı zamanda; modern derslikler, atölyeleri, spor sahaları, sergi alanı gibi sosyal, kültürel ve sportif imkânlarıyla örnek bir eğitim yuvası haline gelecek. Yenilenen okulda öğrenciler, hem depreme karşı daha güvenli hem de çevreci bir binada eğitim alma imkânına kavuşmuş olacak. Okulun temelinin önümüzdeki günlerde atılması hedefleniyor.


Geri Dön