28 / 04 / 2024

Balıkesir Sındırgı'da yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Balıkesir Sındırgı'da yeni hizmet binasının temeli atıldı!

Balıkesir Sındırgı Belediyesi'nin yeni hizmet binası için temel atma töreni gerçekleştirildi. 3 milyon liraya mal olacak olan hizmet binası inşaatı leylek yuvaları nedeniyle ertelenmişti.



Balıkesir Sındırgı ilçesinde yem belediye hizmet binasının temel atma törem gerçekleştirildi. Temel atma törenine ilçe Kaymakamı Ercan Ateş. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş. AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürlüğü ve vatandaşlar katıldı. Sındırgı'da büyükşehir kapsamında belediye hizmet alanının 74 mahalleye çıkması ile birlikte yetersiz kalan eski btnanın yıkımı için bir süre leylek yavrularının uçması beklendi. Leylek yavrularının uçması ile birlikte üç milyon liralık yatınm için temel sonunda atıldı. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Cumhuriyet meydanında düzenlenen temel atma töreninde Sındırgı'nın kültürel yapısına uygun olarak demişimin hissedildiğini ifade etti. 


DAHA İYİ HİZMET VERİLECEK 

Yeni binanın engelli ve yaşlı vatandaşlar düşünülerek düzayak yapıldığını ifade eden Yavaş "Değişimi hisset diye başladığımız bir serüvende hayaller gerçek olmaya başlıyor. Sındırgı'nın yeni yüzü. yeni kimliği turizmle, termalle tanışmaya başlıyor. 2006 yılında turizm bölgesi ilan ettirdiğimiz Sındırgı'da oteller yapılıyor, Sındırgı'da yeni lokantalar açılıyor, yeni işyerleri her gün boy göstermeye başlıyor ve başlayacak. İşte biz de bu değişime ortak olabilmek. Sındırgı'nın büyukşehir kapsamında 74 mahalleden ibaret olduğunu düşünerek ve bunlara daha iyi hizmet verebilmek, kolaylıklar sağlayabilmek için yeni hizmet binası yapıyoruz'' diye konuştu. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ise yeni belediye binasının Türkiye'de tek olacağını ifade ederek şöyle konuştu: "Ümit ediyorum ki burada belediyemiz ilçemize çok değerli hizmetler sunacak, engelli erişilebilirliği sağlanacak ve herşey den önemlisi güzel bir mesaj verecek Biz yaşayan her cana kıymet veriyoruz, yaşayan her can bizim için değerlidir. Ve Türkiye'nin ilk ve tek hizmet binası olacaktır. 

Üzerinde leylek yuvası bulunan tek hizmet b«nası bizim belediye binamız olacaktır. Temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Eme$i geçen başta belediye başkanımıza, belediye meclis üyelerimize, katkı sağlayan değerli hemşehnlenme teşekkür ediyorum."


Balıkesir Yeni Haber


Geri Dön