28 / 04 / 2024

Balıkesir Zağnos Meydanı projesi için tercih yapıldı!

 Balıkesir Zağnos Meydanı projesi için tercih yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Zağnos Paşa Camii Meydan Projesi’nde halk oylaması sonucu en çok oyu alan 3. projeyi uygulayacaklarını söyledi. Uğur, ''Vatandaşlar 3 alternatif proje arasından 3.'sünü yüzde 42 oyla seçti''dedi.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin tarihini, geleneğini geçmişinde yansıtacak Zağnos Paşa Cami Meydanı için yaptığı halk oylamasında vatandaşlar 3 alternatif proje arasından 3.'sünü yüzde 42 oyla seçti. Başkan Ahmet Edip Uğur, halk oylaması sonucu en çok oyu alan 3. projeyi Zağnos Paşa Kent Meydanı için uygulayacaklarını söyledi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, seçimlerden önce vaatleri arasında yer alan Zağnos Paşa Cami Meydanı düzenlemesi çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Cami çevresinde, yaşayan bir Balıkesir istediklerini kaydeden Başkan Uğur, "Balıkesir'e bir değer kazandırmak, Zağnos Paşa Camii Meydanımızın kimliğinin, eski dokusunun ortaya çıkması için bugüne kadar çalışmalar yaptık. Bu bölgede yapılacak olan istimlaklar, kamulaştırmalar halen devam ediyor. Tabi arzu ettiğimiz yaşayan bir meydan.

Amacımız, günün her saatinde kullanılan, çocuk, engelli, yaşlı her kesimden insana hitap eden, çağa uygun, toplumsal ihtiyaçlara zemin sağlayacak, canlı, çok işlevli kent meydanlarının hayata geçirilmesi" dedi.


"Yaşayan meydan"


Halk oylamasıyla seçilen projede mevcut kent meydanının yıkılacağını anlatan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin de, "Proje kentin üç taşıyıcı caddesi Anafartalar, Milli Kuvvetler ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki yaya hareketliliğini kent meydanına taşıyan güçlü bir aks üzerine kurgulandı. Meydanın sirkülasyon yüzeyinde birleşen tüm akslar arasındaki bölgeler işlevlendirilerek yaşayan meydan konseptine uygun fonksiyonel çeşitlilik hedeflendi" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön