28 / 04 / 2024

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 



Balıkesir Burhaniye Belediyesi tarafından, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde İskele Mahallesi’nde inşa edilmesi planlanan 11 katlı otel projesi yeniden gündeme geldi. Burhaniye Belediyesi'nin  İskele Mahallesi’nde inşa etmeyi planladığı çok katlı gökdelen otel için imar planı değişikliği yapıldı. Alandaki 5 kat olan imar izni önce 11 kata yükseltildi ve ardından 7 kata indirildi. 

Haber Sol'da yer alan habere göre; Burhaniye Çevre Platformu değişiklik ile ilgili dava açmış; bilirkişi ve mahkeme heyetine şehircilik ilkeleri ve bölgenin yüksek şiddette depremler üretebilirliğinden hareketle itiraz sebeplerini bir bir açıklamıştı. 

İptal davasının ikinci keşfi de dün yapıldı. Burhaniye Çevre Platformu, İskele’ye 7 katlı otel dayatmasını kabul etmediklerine de dikkat çekti. 

Balıkesir de 7 katlı gökdelen otel için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

BU YALNIŞTAN DÖNÜLMESİ GEREKİYOR

Burhaniye Çevre Platformu'ndan konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada "Bilim insanlarınca ‘zemin sıvılaşması’ riskinin çok fazla olduğu ve yeraltı su seviyesinin yüzeye çok yakın olduğu belirtilmesine karşın, projenin hayata geçirilmesi halinde olası bir depremde büyük can ve mal kayıplarının yaşanması kaçınılmaz olur" denildi. 

Henüz bir senesi bile dolmamış olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarasının sarılamadığı ifade edilen açıklamada, "Peynir kalıbı gibi olmayacak, yelkenli gibi çok estetik olacak denilerek sevimli hale getirilmeye çalışılan çakma Katar modeli çok katlı otel yanlışından dönülmesi gerekiyor" denildi.

Balıkesir de 7 katlı gökdelen otel için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

ÇOK KATLI İMARLAŞMANIN YOLU AÇILIR

Burhaniye Çevre Platformu'nun açıklamasında ayrıca bugünkü haliyle bile özellikle yaz aylarındaki trafik yoğunluğunu yanıtlayamayan bölgede, bu proje ile beraber çok katlı imarlaşmanın yolu açılacağının altı çizildi. 

Burhaniye Çevre Platformu'ndan yapılan söz konusu açıklama, "Burhaniye’mizi betona boğmadan, turizm için doğal dokuyu ve güzelliği bozmayacak şekilde proje ve yatırımlar da mümkün" denilerek tamamlandı. 

Polat Gayrimenkul'den 600 milyon euroluk konut yatırımı!

Öğrencilere karne hediyesi 6 bin 841 TL verilecek! Ayrıntılar resmen belli oldu! İşte başvuru detayları...

Altın fiyatları fırladı! 14,18 ve 22 ayar altın bugün ne kadar oldu? 21 Kasım Salı altın fiyatları!


Geri Dön