21 / 05 / 2024

Balıklı Rum Hastanesi İBB'den imar izni alamadı!

Balıklı Rum Hastanesi İBB'den imar izni alamadı!

Sultan 2. Mahmut'un fermanı ile 1836-1838 yılları arasında yeniden yapılan Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden(İBB) istediği imar iznini alamadı.



Hastanenin bahçesi konumundaki bitişik parsele yapılmak istenen, 3 katlı üniversite binasına, "Plan bütünlüğünü bozucu nitelik" taşıdığı gerekçesiyle imar izni verilmedi. 

Abdi İpekçi Spor Salonu ile Balıklı Rum Hastanesi arasında kalan ve Hastanenin mülkiyetinde bulunan 1629 ada, 17 nolıı parsel için istenen imar değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısında gündeme geldi. 


'Plan bütünlüğünü bozucu nitelikte'

2 Aralık 2014 tarihli dilekçe ile lBB'ye başvuran Hastane, yaklaşık 14 bin metrekare büyüklüğündeki arsaya 3 katlı üniversite yapmayı planladıklarını belirterek, planlara işlenmiş olan "Kentsel ve Bölgesel Büyük  Spor Alanı" fonksiyonunun iptal edilmesini istedi. Ancak söz konusu imar planı değişikliği teklifi. Hastanenin "Üniversite alanında uygulama, avan projeye göre yapılacak olup, avan proje İstanbul 11 Numaralı Yenileme Alanları Koruma Bölge Kurulu kararı alınmak koşulu ile İlçe Belediyesince onaylanacaktır" taahhüdüne rağmen kabul edilmedi. Belediye Meclisi'nin oybirliği ile aldığı ret kararında "Plan bütünlüğünü bozucu nitelik taşıdığından uygun görülmemiştir" denildi. 


Yurt Gazetesi



Geri Dön