30 / 04 / 2024

Balkonunu kapatmak isteyenler dikkat!

Balkonunu kapatmak isteyenler dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında  balkonun kapatılıp kapatılamayacağını kaleme aldı. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında balkonun kapatılıp kapatılamayacağını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bir sitede yaşıyorum. Balkonu odaya katmak istiyorum. İzin almam gerekiyor mu?" sorusunu sordu. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesine göre, kat malikleri ana taşınmazın mimari durumunu titizlikle korumakla mecburdur.

Balkonunu kapatmak isteyenler dikkat!

Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin 5'te 4'lük kısmının yazılı rızası olmadığı müddetçe ana taşınmazın ortak yerlerinde onarım, inşaat, tesis ve değişiklik gerçekleştiremez. Yapının dış görüntüsünü de değiştiren balkonun camla kapatılması da projede yoksa ya da kat maliklerinin 5'te 4'lük kızmının yazılı onayı bulunmuyorsa yasal değildir ve bir kat maliki sizi şikayet edebilir ya da hakkınızda dava açarak tüm masrafları size ait olmak üzere balkonun eski hale getirilmesini isteyebilir.

Binaya sonradan balkon yapılabilir mi?


Geri Dön