30 / 04 / 2024

balkon nasıl kapatılır

balkon nasıl kapatılır

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında  balkonun kapatılıp kapatılamayacağını kaleme aldı. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi?

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Konut satışları cari açığı nasıl kapatıyor?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, inşaat sektörünün önemini anlattı. Karataş, ''Konut satışları cari açığı nasıl kapatıyor?'' sorusunu cevaplandırdı.

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Konut kredisi yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

Mevcut kredinin kapatılarak, daha avantajlı faiz oranlarına sahip başka bir kredi açılmasına yeniden yapılandırma deniyor. Peki, konut kredisi yeniden yapılandırma nasıl yapılır?

Eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Peki, eve sonradan balkon nasıl yapılır?

Balkon nasıl genişletilir?

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Peki, bir meskende balkon nasıl genişletilir? Hangi izinler gerekir?

Doğalgaz aboneliği nasıl kapatılır?

Doğalgaz abonesi, bulunduğu adresten taşınması sebebiyle doğalgaz kullanım sözleşmesini sona erdirmek için talepte bulunabiliyor. Peki, doğal gaz aboneliği nasıl kapatılır? İşte abonelik kapama için gerekenler...

Elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Bir mesken ya da işyerinden farklı bir yere taşınırken nasıl ki yeni bağımsız bölümde yeni aboneliklerin alınması gerekiyor; eski aboneliklerin de kapatılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl kapatılır?

Konut kredisi erken nasıl kapatılır?

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin bankalardan kullandıkları konut kredisi ve imzaladıkları konut finansman sözleşmeleri ile ilgili esaslar Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kanunen konut kredisi erken nasıl kapatılır?

Kooperatif nasıl kapatılır?

En az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kurulabilen kooperatifin ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif dağılma nedenleri nelerdir? Kooperatif nasıl kapatılır?

Apartman altındaki fırın nasıl kapatılır?

Apartman altında açılan fırınlar ile ilgili olarak birtakım düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre, Büyükşehirlerde apartman altında fırın yasağı getirildi. Peki, apartman altındaki fırın nasıl kapatılır?

balkon nasıl kapatılır Haberi

balkon nasıl kapatılır

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında balkonun kapatılıp kapatılamayacağını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Bir sitede yaşıyorum. Balkonu odaya katmak istiyorum. İzin almam gerekiyor mu?" sorusunu sordu. Peki balkonu kapatmak için izin almak gerekir mi? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkes tarafından bilinen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesine göre, kat malikleri ana taşınmazın mimari durumunu titizlikle korumakla mecburdur.

Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin 5'te 4'lük kısmının yazılı rızası olmadığı müddetçe ana taşınmazın ortak yerlerinde onarım, inşaat, tesis ve değişiklik gerçekleştiremez. Yapının dış görüntüsünü de değiştiren balkonun camla kapatılması da projede yoksa ya da kat maliklerinin 5'te 4'lük kızmının yazılı onayı bulunmuyorsa yasal değildir ve bir kat maliki sizi şikayet edebilir ya...