30 / 04 / 2024

Bandırma OSB'de yeni firmalarla istihdam 3 bine ulaşacak!

Bandırma OSB'de yeni firmalarla istihdam 3 bine ulaşacak!

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bölgeye olan yoğun talep sonucunda mevcut 52 parselin 51 tanesi tahsis edilmiş ve 2'nci etap genişleme alanı için bakanlığa başvuru yapılmadığını belirtti...



Bandırma, özelleşen limanı, demiryolu bağlantısı, coğrafi konumu gibi lojistik avantajlarının yanı sıra Bandırma OSB'deki uygun arsa fiyatları sayesinde, yatırımcılar için her zaman cazip bir seçenek olmuştur. 

Bölgemize olan yoğun talep sonucunda mevcut 52 parselin 51 tanesi tahsis edilmiş ve 2'nci etap genişleme alanı için bakanlığa başvuru yapılmıştır. Anadolu'nun çeşitli noktalarından ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu'na (BALO) ortak olunmuştur. Bu kapsamda hedefimiz Bandırma OSB'yi demiryolu ile Bandırma Limanı'na bağlamaktır. 

len 51 parselde 22 firma üretim, 25 firma inşaat, dört firma ise proje aşamasındadır. Üretimde olan firmalarımızda halen bin kişi olan istihdam, firmaların tamamının üretime geçmesiyle birlikte 3 bine ulaşacaktır. 

2012 yılında yayınlanan teşvik sisteminde Bandırma OSB'nin 4'üncü Bölge teşvik kademesinde yer alması, OSB'ye önemli bir yatırım avantajı daha sağlamıştır. Bursa ve İstanbul'da sanayi parsel fiyatlarının çok yüksek olması özellikle büyük parsel bulmayı iyice zorlaştırmıştır. Başvurumuz sonrasında Bandırma OSB 2'nci etap genişleme alanı için temmuz ayında toplanan yer seçim komisyonu mevcut bin 500 dönüm alanımıza ek olarak 2007 dönüm genişleme alanını belirlemiştir. Genişleme alanının mera vasfının kaldırılmasından sonra 2014 senesi içinde imar çalışmaları başlamış olacaktır. 

Yeni hizmet binasına geçilecek Öte yandan, yönetim kurulumuz, bölge müdürlüğümüzün halen geçici olarak hizmet verdiği OSB Arıtma Tesisleri hizmet binasından, OSB'ye uygun, daha geniş ve modern bir hizmet binasına geçilmesi kararını almıştır. Bakanlıkça sağlanan krediyle yeni hizmet binamız için projeler hazırlanmış ve bakanlığa sunulmuştur. Böylece Bandırma OSB, katılımcılarına daha kaliteli ve etkin hizmet verme olanağına kavuşacaktır. 

Sanayici için en önemli girdilerden biri olan, elektrik maliyetlerinin düşürülmesi için yaptığımız çalışmalar sonucunda, enerji nakil hatlarımız TEDAŞ'tan geri alınmış ve nisan ayından itibaren elektrikte yüzde 15'e varan oranlarda bir iyileştirme daha sağlanmıştır. 

Doğalgaz çalışmaları sürüyor OSB'de üretime geçen tesislerin artmasına paralel olarak, bölgemize doğalgaz getirilmesi çalışmaları 2013 yılı boyunca yoğun olarak devam etmiş ve doğalgaz ihalesi haziran ayı içinde yapılmıştır. Kasımda başlayan altyapı çalışmalan sözleşme gereği 150 günde bitirilecektir. Böylece, OSB olarak en önemli altyapı eksikliğimiz de giderilmiş olacaktır. 

Anadolu'nun çeşitli noktalarından ihracat için toplanan mallann Bandırma Limanı üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu'na (BALO) ortak olunmuştur. 

Bu kapsamda hedefimiz Bandırma OSB'yi demiryolu ile Bandırma Limanı'na bağlayarak katılımcılarımıza önemli bir lojistik güç daha sağlanmasıdır. 

Son yıllarda Bandırma bölgesine yoğunlaşan sanayi yatırımlannın, planlı bir şekilde hayata geçirilmesi için üstümüze düşen sorumluluk doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 


Dünya


Geri Dön