26 / 05 / 2024

Bankacılık sektörü atağa geçti! Bankalar karlarını 8 ayda 5’e katladı! Bankalar yatırım fırsatı sunuyor mu?

Bankacılık sektörü atağa geçti! Bankalar karlarını 8 ayda 5’e katladı! Bankalar yatırım fırsatı sunuyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ağustos 2022 dönemine ilişkin raporu "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri" yayınladı. Raporda bankacılık sektöründe 2022 yılı bankaların kârlarına bakıldığında, ilk 8 ayda 5'e katlandığı görüldü.



Bankalar hala yatırım fırsatı sunuyor mu?

Ekonomist.com'un haberine göre, piyasa rallide BİST’e göre daha iyi performans gösteren BİST-Bankacılık Endeksi, düşüşte de en iyi performansı gösterdi.

Bankaların hisselerinin değerlemelere göre hala cazip konumunu koruduğunu söyleyen uzmanlar, fiyatlar oturduğu vakit kârlılığın yüksek seyrettiği bankacılık sektöründe, yukarı potansiyel görmeye devam edecekleri söyledi.

Bankacılık sektörü atağa geçti! Bankalar karlarını 8 ayda 5’e katladı! Bankalar yatırım fırsatı sunuyor mu?

Piyasalar için son derece hareketli geçen eylül ayında, üzerine en çok konuşulan ve takip edilen sektör bankacılık oldu. Borsanın ağustosun başından eylül ayı ortasına kadarki rallisine öncülük eden banka hisseleri, 13 Eylül’den itibaren yaşanan ani düşüşte de en çok etkilenen sektör oldu.

Son zamanlarda özellikle bankacılık sektöründeki satış baskısı dikkat çekerken, uzmanlar borsa için itici bir güç olan banka hisselerinin izleyeceği seyrin, borsanın performansında da belirleyici olacağı üzerinde fikir birliği yapıyor.

TEB’ten dev kampanya! CEPTETEB’li olana 300 TL nakit iade!

Vakıfbank'tan müjde geldi! Hemen bakın, geç kalmayın!

Promosyonda yok böyle bir adım! Banka hesabına tek seferde 27 bin TL yatacak

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön