12 / 05 / 2024

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 10 milyar 248 milyon lira arttı!

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 10 milyar 248 milyon lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 10 milyar 248 milyon Türk Lirası artış göstererek, 7 trilyon 886 milyar 922 milyon TL'ye yükseldi.



Yasal öz kaynaklar azaldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 10 Şubat 2023 tarihi itibarıyla bir önceki haftaya göre 559 milyon Türk Lirası azalarak 161 milyar 378 milyon TL'ye geriledi. Söz konusu takipteki alacakların 140 milyar 513 milyon TL'sine özel karşılık ayrıldı.

Aynı dönemde bankacılık sisteminin yasal öz kaynaklar 2 milyar 560 milyon Türk Lirası azalışla 1 trilyon 738 milyar 186 milyon TL şeklinde oldu.

Aile Bakanlığı yeni yıl destek ödemelerini tek tek açıkladı! 2023 yılı için hesaplara yatan paraları duyanlar inanamadı!

Dolarda yeni rekor açıklandı! İpin uçunda! 2 vakte kadar bu kadar olacak! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! 

e-Devlet'ten başvuranlar anında alıyor! Çocuk desteğine zam geldi mi? Hemen siz de bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön