07 / 05 / 2024

Bankacılık sektörü savaş kriz dinlemedi! Hacmini bir yılda yüzde 51 artırdı

Bankacılık sektörü savaş kriz dinlemedi! Hacmini bir yılda yüzde 51 artırdı

BDDK, 2021 yılına ilişkin Yıllık Faaliyet Raporu'nu yayımladı. Raporda, "Küresel risklerin giderek arttığı bu süreçte ülkemiz ekonomisinin en önemli güvenlik çıpalarından birini bankacılık sektörü oluşturmaktadır." ifadelerine yer verildi.



"EKOSİSTEMİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ"

Dijital bankacılıkla ilgili yapılan düzenlemelere değinen Akben, "Sadece dijital kanallar üzerinden hizmet veren şubesiz bankaların faaliyet esaslarının ve bankacılık hizmetlerinin finansal teknoloji şirketleri ve diğer işletmelere bir servis modeli olarak sunulabilmesine ilişkin şartların belirlenmesine yönelik olarak hazırlanan Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 2022 yılı başında yürürlüğe giren Yönetmeliğin şube olmaksızın sadece dijital kanallar üzerinden hizmet verecek dijital bankaların hayata geçmesine ve servis bankacılığı yoluyla çok farklı inovatif iş modellerine imkan sağlayacağı ve ülkemizin finans sektörü ve 'fintek' ekosisteminin gelişimi için önemli bir dönüm noktası olacağı değerlendirilmektedir." yorumunu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön