13 / 05 / 2024

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! İşte yeni sistem!

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! İşte yeni sistem!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), tarafından açıklama geldi. Açıklamaya göre bankalar artık uzaktan kimlik tespiti yaparak mobil cihazlar ve bilgisayarlar aracılığı ile müşteri kabul edebilecek.



Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bankalardaki sistem değişti ve yeni karar duyuruldu. Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bankaların uzaktan kimlik tespiti yaparak mobil cihazlar ve bilgisayarlar aracılığıyla müşteri kabul edebileceğini duyurdu.

A Haber'de yer alan habere göre; Türkiye Bankalar Birliği tarafından, yapılan düzenlemenin 1 Mayıs 2021 itibarıyla yürürlüğe gireceği bildirildi. 

Banka müşterisi olmak veya hesap açtırmak isteyen kişiler için açıklama  geldi. Yeni düzenleme ile,banka müşterisi olmak isteyen kişiler için uzaktan kimlik tespiti yapılacak, mobil cihazlar ve bilgisayarlar üzerinden müşteri kabul edilebilecek.

 Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! İşte yeni sistem!

TBB'den uzaktan banka hesap açılışına ilişkin yapılan açıklamada, Bankalar tarafından Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik 1 Nisan 2021 tarih ve 31441 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Uzaktan banka müşterisi olmak veya hesap açtırmak isteyen kişilerin bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan çalışmaya www.tbb.org.tr adresli internet sitesinin "Faydalı Bilgiler" bölümünden ulaşılabilecek.

 Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! İşte yeni sistem!

TAM KAPANMADA BANKALAR KAPALI OLACAK MI?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında ilan edilen tam kapanma ile ilgili bankaların çalışma saatleri merak edilen konular arasındaydı.

Bankaların faaliyetlerini yerine getirebilmesi için işlerine asgari sayıda çalışanla devam edecek. Sınırlı sayıda şube ve personel ile çalışacak olan bankalar 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. 
 

Sayılı günler kaldı! Bankacılıkta yeni dönem başlıyor!

Bankacılıkta yeni dönem başlıyor! Artık bankaya gitmenize gerek yok!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön