05 / 05 / 2024

Bankalar hemen adımı attı. Mobil uygulamalardan acil olarak kaldırıldı

Bankalar hemen adımı attı. Mobil uygulamalardan acil olarak kaldırıldı

Kur Korumalı Mevduat Kanunu'nun bitirilmesinin ardından bankalardan da adım gecikmedi. Bankalar mobil uygulamalarında acil bir adım attı.



Türkiye'de bir döneme damga vuran kur korumalı mevduat kanunu bitti. 

Merkez Bankası’ndan sadeleşme beklerken yeni regülasyonla karşı karşıya kalan bankacılık sektörünün attığı ilk adım belli oldu. Bankalar mobil işlemlerden KKM hesabı açılması uygulamasına son verdi.

Ekonomi Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre, Makroihtiyati önlemler adı altında son yıllarda üst üste gelen regülasyonlara uyum için çalışan bankacılık sektörü, yeni ekonomi yönetiminin sadeleşme adımlarından medet umarken yine bir açmazın içine düştü. Kur korumalı mevduatı azaltmayı ve TL vadeli mevduata dönüştürmeyi hedefleyen yeni adımlar sonrası sektör hesap kitap yapıyor.

FAİZ DÖNEMİ BAŞLAYABİLİR 

Toplantı üzerine toplantı yapan hatta önceki gün Merkez Bankası ile de bir araya gelen bankacılık sektörü ilk hamle olarak mobil ve internet şubelerinden döviz dönüşlü KKM hesabı açılmasına son verdi. Şubelerden bu hizmet devam ederken bankacılık sektörü kaynakları tasarruf sahibini ikna için mobil uygulamadan kaldırıldığını dile getirdi. Öte yandan sektör kaynakları mevduatta ikili faiz döneminin de başlayabileceğine işaret etti.


Geri Dön