03 / 05 / 2024

İstanbul Doors Restaurant, Avrupa pazarına adım attı!

İstanbul Doors Restaurant, Avrupa pazarına adım attı!

Birçok ünlü restoran markasını bünyesinde bulunduran İstanbul Doors Restaurant Group, Londra'da 'Michelin yıldızlı' şef Tom Aikens'in sahip olduğu Tom Aikens Group'u satın alarak Avrupa pazarına adım attı  



Birçok ünlü restoran markasını bünyesinde bulunduran İstanbul Doors Restaurant Group, Londra'da 'Michelin yıldızlı' şef Tom Aikens'in sahip olduğu Tom Aikens Group'u satın alarak Avrupa pazarına adım attı. Satınalma sonrasında Doors Group, Tom Aikens Group'a bağlı olan tüm restoran markalarının yeni sahibi olurken, iki Michelin yıldızlı şef Tom Aikens ise restoranların mutfağı ve yaratıcı ekibinin başında kalmaya devam edecek. Tom Aikens Group bünyesinde yer alan markaları öncelikle Londra pazarında büyütmeyi planlayan Doors Group, grup içindeki Tom Kitchen markasını ise 2012 yılının ilk çeyreğinde İstanbul'a getirecek.

Kitchenette'e Londra yolu
Kitchenette markası ile Londra pazarına girmek için çalışmalar yürüttükleri sırada karşılarına Tom Aikens Group'un çıktığını belirten İstanbul Doors Restaurant Group'un kurucularından ve yönetim kurulu üyesi Levent Büyükuğur, 'Görüşmelerimiz iki aydır sürüyordu. Önemli bir fırsattı ve kaçırmadık. Yapılan anlaşmayla İstanbul Doors, Tom's Kitchen, Tom's Deli, Tom's Ter-race ve Tom's Events markalarının sahibi olan Tom Aikens Group'unu satın alırken şef Tom Aikens mutfağın ve yaratıcı ekibin başında kalmaya devam edecek' diye konuştu.

Levent Büyükuğur, 'Grubun en hızlı büyüme potansiyeline sahip markası Tom Kitchen, Bu markayı önce İngiltere'de, sonra da dünyanın diğer büyükşehirlerinde büyüteceğiz. 2012'de Tom Kitchen'ı İstanbul'a getireceğiz' dedi.
Büyükuğur, bu yıl içinde İstanbul Doors Group'da yer alan Kitchenette markasını Londra'ya taşıma planları olduğunu da ifade etti.
Referans/Sevgi Sayar Başaran


Geri Dön